Perez az eredménnyel elégedett, de a teljesítményével nem - F1VILÁG.HU

Perez az eredménnyel elégedett, de a teljesítményével nem

Sergio Perez, a Red Bull versenyzője nem elégedett az F1-es Portugál Nagydíjon mutatott eddigi teljesítményével – a mexikói pilóta nem látja a javulást, pedig egyértelműen a fejlődés a célja.

Perez a Mercedesek és csapattársa, Max Verstappen mögött a 4. rajthelyet szerezte meg a Portugál Nagydíj időmérő edzésén, ennek ellenére azonban nem elégedett a saját teljesítményével. 

„Van néhány alapvető dolog itt, ami hiányzott számomra ma, a gumikból nem sikerült kihoznom a maximumot” – nyilatkozta. „Bizonyos szempontból nem igazán vagyok elégedett a hétvégi javulásommal. Nagyjából ugyanazt a köridőt teljesítettem, mint az első szabadedzésen, szóval sok mindent kell megértenem. Egyáltalán nem éreztem magam kényelmesen az autóban.”

 

„Negyedikek lettünk, ennek így kell lennie, de ez abszolút a minimum. Nem is erre gondolok célként” – folytatta Perez. 

„Nem zavar, de fejlődni akarok, és habár ma a rajtpozíció jó, nem vagyok elégedett azzal, hogy hogy kezeltem az autót. Bahreinnel lehet összehasonlítani, de Bahrein volt az első hétvégém, és annyira nem volt rossz.”

A mexikói pilóta az időmérőn egy piruettet is bemutatott, ám szerencsére ki tudott jönni a sóderágyból és nem sérült az autója sem. 

„Nekem is volt egy pillanatom a 4-es kanyarban, mint Maxnak, a Q1-ben a kanyar közepén elveszítettem az irányítást az autó felett. Ha ilyen történik, akkor egy kis magabiztosságot veszítesz, ez nem könnyű pálya” – mondta. 

„Valószínűleg a pálya idén egy fokkal rosszabb, mert kevesebb a leszorítóerő az autókon, és a gumik is valószínűleg egy fokkal rosszabbak. A köridők őrülten lassabbak, szóval hiányzik a tapadás.”

Perez hozzátette, egyelőre elnézőbb saját magával szemben, hiszen tudja, hogy még szoknia kell új autóját, de szeretne folyamatosan fejlődni. 

„A Red Bull más vezetési stílust igényel, mint amihez hozzá vagyok szokva. Ez látszik a versenyzőknél, akik új csapathoz mentek – ez a játék része” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez az eredménnyel elégedett, de a teljesítményével nem
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!