Friss hírek

Perez: Giovinazzi elszúrta az időmérőmet

Sergio Perez, a Racing Point versenyzője szerint Antonio Giovinazzi elszúrta az utolsó időmérős körét a Török Nagydíjon, ezért nem sikerült jobb eredményt elérnie.

Remek időmérőt teljesítettek a Racing Pointok a Török Nagydíjon: Perez a Q3-ban esélyes volt a pole pozícióra, azonban végül csapattársa, Lance Stroll kaparintotta meg azt. Utolsó körében Giovinazzi feltartotta Perezt, miután elhagyta a pályát, majd a Racing Point elé tért vissza – a mexikói véleménye szerint ezért nem sikerült tovább javítania. 

„Giovinazzi kib***tt velünk” – mondta Perez még az időmérőn a csapatrádión. 

„Ez egy remek eredmény a csapat számára – erre tényleg nem számítottunk” – mondta Perez már a kvalifikációt követően. „Nagyon elégedett vagyok.”

„A végén balszerencsések voltunk. Az utolsó körömön, amikor az autó a legjobb volt, Giovinazzi volt előttem, és egyszerűen nem ment el az útból. Aztán elment a köröm.”

Perez volt az első, aki az intermediate abroncsokkal próbálta meg teljesíteni gyorskörét a Q3-ban – és ez jól is sikerült számára, hiszen volt, hogy az élre is állt. 

„Ez egy remek döntés volt. Úgy gondolom, az elejétől kezdve nagyon erősek voltunk. Nyilván a pozíció kulcsfontosságú volt ma, hogy fenntartsuk a gumik megfelelő hőmérsékletét.” 

Perez kicsit bánja, hogy nem az övé lett a pole pozíció, azonban a 3. helynek jobban örül, mintha 2. lett volna. 

„Úgy gondolom, jó pozícióban vagyunk” – mondta. „Határozottan jobb a 3. hely, mint a 2.. Holnap a rajtnál nagy különbség lesz.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!