Friss hírek

Perez: Jöhet az esős időmérő is!

Sergio Perez, a Red Bull versenyzője úgy gondolja, akármilyen időjárási körülmények lesznek az F1-es Török Nagydíj szombati időmérőjén, felkészültek lesznek, és igyekeznek felvenni a versenyt a Mercedesszel.

Perez a pénteki első szabadedzésen a 10., míg a délutáni tréningen a 4. helyen zárt, legjobb körideje pedig 1:24.373 volt. A Török Nagydíj egyik nagy kérdése az volt pénteken, hogy mennyit javult a tapadás a tavalyi évhez képest, amikor rendkívül csúszós körülményekkel kellett megbirkózniuk a pilótáknak.

A mexikói pilóta úgy gondolja, javultak a körülmények, azonban továbbra sincs egyszerű dolga a mezőnynek.

Hirdetés
 

„Ez egy pozitív pénteki nap volt összességében, és ma este mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szombati időmérőre rendben legyünk” – nyilatkozta Perez a szabadedzéseket követően. „Meglepett a tapadás, olyan, mint egy normál pályán, de még mindig kihívást jelent, mert nem mindenhol ugyanolyan.”

„Néha a kanyarbejáratnál kevesebb a tapadás, mint a kijáratnál, szóval versenyzőként nehéz alkalmazkodni ehhez.”

Az esélyekkel kapcsolatban Perez úgy nyilatkozott, szombatra további javulást vár a Red Bulltól, és bízik benne, hogy akár esős körülmények között is versenyben lehetnek a Mercedesszel.

„A Mercedes erősnek tűnik itt, de remélhetőleg néhány tizedet elcsíphetünk ma este és versenyben lehetünk holnap” – nyilatkozta a Red Bull versenyzője. „Minden a kompromisszumokról szól, mert ha megpróbáljuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt az időmérőre egy körön, akkor a hosszú etapokba kavarunk be kicsit, ami fontos lenne itt, mert relatíve könnyű előzni.

„Van esély esőre holnap, de felkészültek leszünk, mindegy, milyen lesz az időjárás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!