Perez: Kár a sárga zászlóért… - F1VILÁG.HU

Perez: Kár a sárga zászlóért…

HIRDETÉS
Sergio Perez számára a sprintkvalifikáció után a normál időmérő edzés sem sikerült jól Austinban, ezúttal a tizedik rajtpozíciót sikerült megszereznie.

Egy pozitív időmérős eredmény is benne volt számára a kalapban, a szerencse azonban nem állt Sergio Perez mellé az Amerikai Nagydíj időmérő edzésén. A Red Bull mexikói pilótája az ötödik pozícióban jutott be a Q3-ba a legjobb tíz közé, az ottani első próbálkozása azonban pályaelhagyás miatt szabálytalan volt, a második nekifutását pedig George Russell balesete miatt kellett megszakítania. Perez így a tizedik pozícióból várja a ma esti futam rajtját.

„Nagy kár érte, mert nagyon jól nézett ki számunkra a helyzet. Sokat megtudtunk a gumikról és nagyot javultunk, szóval jó lendületben voltunk. Az utolsó körömre kezdett minden összeállni, de sajnos ezt most nem tudtam bizonyítani. A Q2-ben az ötödik helyen végeztem, ezt figyelembe véve erősek voltunk.”

A futam kapcsán Perez elismerte, a mezőny közepéről rajtolva annak ellenére nehéz dolga lesz kimagasló eredményt elérni, hogy a Red Bull egészen jól mozog az austini vonalvezetésen.

„A forgalom miatt nehéz verseny lesz. Ha elég gyorsan átjutok rajta, akkor jobb esélyem lehet az élen haladókkal felvenni a versenyt. Remélhetőleg így lesz. Nagyon hosszú verseny elé nézünk, és bármi megtörténhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Kár a sárga zászlóért…
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!