Perez: Lehet, hogy 5 hétvégére is szükségem lesz - F1VILÁG.HU

Perez: Lehet, hogy 5 hétvégére is szükségem lesz

Sergio Perez, a Red Bull versenyzője úgy érzi, nagyon gyorsan eltelt a bahreini Forma-1-es teszt, és biztos benne, hogy még időre lesz szüksége ahhoz, hogy hozzászokjon új versenygépéhez.

Perez szombaton és vasárnap délelőtt kapott lehetőséget a Red Bulltól, hogy tesztelje a 2021-es versenygépet: a mexikói pilóta vasárnap délben az élen zárt, majd délután már csapattársa, Max Verstappen körözött. 

A mexikói versenyző elmondta, nagyon élvezte a közös munkát új csapatával, ám úgy érzi, egyelőre kevés volt neki az az idő, amit a Red Bull autójában tölthetett. 

 

„Egy szempillantás alatt eltelt. Jól beilleszkedtem, már sokat tudtunk a beállításokon dolgozni” – nyilatkozta Perez vasárnap. „Kétségtelenül segít, hogy itt lesz az első versenyünk, de nemcsak a teszt volt rövid, hanem a pénteki szabadedzés is rövidebb lesz.”

„Úgy gondolom, sokat kihoztunk a tesztidőből, de időbe telik, hogy még többet ki tudjunk hozni az autóból. Türelmesnek kell lennünk, és nekem is időre lesz szükségem, hogy teljesen jól érezzem magam az autóban és minden folyamatban, ami a Red Bullnál működik – ez akár öt versenyhétvégéig is eltarthat.”

„Szívesen vezettem volna még többet. Ahogy kiszálltam az autóból, arra gondoltam, hogy másfél nap, és vége is a téli tesztnek, ez őrületes” – folytatta a mexikói. „De ez mindenkinél ugyanaz. Talán nekem egy picit nehezebb, mert más csapatnál dolgozom, mint 2020-ban.

Az RB16B konstrukcióval kapcsolatban Perez elmondta, úgy érzi, még sok lehetőség van az autóban, ezért azon fognak dolgozni, hogy a következő versenyeken ezt eredményekre váltsák.

„Nem segített, hogy változóak voltak a körülmények, de a lényeg, hogy nagyon elégedett vagyok az autó viselkedésével. Számolnunk kell azzal, hogy a versenyhétvégén is szeles lesz. Úgy érzem, sok potenciál van az autóban, most pedig rajtunk múlik, hogy ezt kihasználjuk-e.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Lehet, hogy 5 hétvégére is szükségem lesz
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!