Friss hírek

Perez: Nem tudtam, hogy Leclerc ilyen közel volt hozzám

Sergio Perez attól tartott a Török Nagydíj versenyén, hogy az abroncsai felrobbannak – a mexikói pilóta szerint nem sok választotta el őt ettől, pedig még az utolsó körben is meg kellett küzdenie Charles Leclerc-rel.

Eseménydús versenyt tudhat maga mögött a Racing Point: miután az első két sorból rajtolhattak, sokáig Lance Stroll vezette is a versenyt, ám végül elveszítették a vezetést, és Lewis Hamilton zsebelte be a győzelmet. 

Ettől függetlenül azonban erős napot zárt a csapat, mivel Sergio Perez így is a dobogón ünnepelhetett: a mexikói pilótának az utolsó pillanatokban is küzdenie kellett a 2. pozícióért, ám végül felállhatott a pódium második fokára. 

Perez elmondta, a futam során a gumikezelés kulcsfontosságú volt számukra, de a végén, 48 kör megtételét követően már úgy érezte, bármikor felrobbanhatnak. 

„Mondtam a csapatomnak rádión, hogy szerintem még egy kör ezekkel a gumikkal, és felrobbannak” – mondta Perez a futam után. „Iszonyatosan rossz volt a vibráció a vége felé. De úgy gondolom, ez hozta meg a versenyünket is, hogy az elején és a vége felé, száradó körülmények között is vigyáztunk rájuk.”

„A csapat fantasztikus munkát végzett a stratégia szempontjából. Úgy gondolom, Lewis ma iszonyatosan erős volt, és a vége felé mi meghaltunk, de végül sikerült egy jó eredményt elérnünk.

Perez többször is nehéz csatákba keveredett: előbb Max Verstappennel kellett megküzdenie, amikor a holland hibázott, így nem sikerült megelőznie őt, majd Charles Leclerc-rel az utolsó körben harcolt a 2. helyért. 

„Semmit nem láttam a tükörben” – mondta Perez. „Nagyon ködös volt a tükröm, szóval a mérnököm mondta a különbségeket. Aztán hirtelen láttam, hogy Max kiszélesítési a kanyart, aztán eltűnt.”

„A másik eset pedig Charles-lal történt. Nem tudtam, hogy ilyen közel volt hozzám. Szóval az utolsó körben nagyon jót csatáztam vele. Megelőzött a 10-es kanyarban, aztán visszaelőztem a 12-esben. Ez egy kaotikus verseny volt, de erős eredménnyel zártuk.”

Pereznek egyelőre nincs versenyzői ülése a 2021-es szezonra, ám a mexikói elmondta, ő ennél többet nem tehet, minthogy mindig megpróbálja a maximumot nyújtani. 

„Mint mindig, versenyhétvégéről versenyhétvégére kell jól teljesíteni. Mindig annyira vagy jó, mint amennyire az utolsó versenyed, szóval fontos, hogy elöl végezz. A többi már nem az én kezemben van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!