Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj - F1VILÁG.HU

Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

HIRDETÉS
Sergio Perez csak a nyolcadik helyen ért célba a barcelonai F1-es futamon, amelynek egész hétvégéjén a Red Bull autójával küzdött.

Rendkívül nehéz időszakot él át a Red Bull csapatánál Sergio Perez, aki a Miami Nagydíj óta látványos hátrányba került csapattársához, Max Verstappenhez képest. Az utóbbi négy futamon két kiesés és két nyolcadik helyezés áll a neve mellett. Spanyolországban a 11. pozícióból rajtolva szerzett pontot, de a versenyét egyáltalán nem érezte jónak, hiszen Haasokkal és Alpine-okkal csatázott, miközben csapattársa futamgyőzelmet szerzett.

„A büntetés és a rajthelyem miatt az első etapom során nagyon nehéz dolgom volt az előzésekkel. A versenyemnek vége volt. Nico [Hülkenberg] mögött ragadtam, és nagyon csúszkáltam. Rémálom egy verseny volt. Nagyon nehezen alakult. A végén háromkiállásos stratégiára váltva sikerült megelőznöm [Pierre] Gaslyt és feljönni a nyolcadik helyre. Szerintem az első etapom az egészet megpecsételte.”

Perez részletesen kifejtette, mi okozta számára a legnagyobb problémát a Spanyol Nagydíjon.

„Úgy gondolom, elég jól átlátom a hétvégén történteket. A lágyakon eléggé rossz volt az autó egyensúlya, ez az időmérő edzésen problémát okozott. Az első tengellyel voltak gondok – nem kanyarodott rendesen az autó és nem tudtam időben a gázra lépni. Jelenleg az a problémám, hogy az etapok során nem tudom megfelelő egyensúlyban tartani az autót. A közepes és a lassú tempójú kanyarokban küszködök, nincs meg a megfelelő stabilitás a kanyarodáshoz” – magyarázta a mexikói pilóta, aki egész hétvégén a probléma megoldásán fáradozott.

„A csapattal keményen dolgozunk a megoldáson. A hétvége során agresszívan módosítottunk a beállításokon, de ezek szerintem nem működtek, szóval felül kell vizsgálnunk a helyzetet” – tette hozzá.

Perez az utóbbi néhány versenyhétvégén az egyéni tabella második helyéről visszacsúszott az ötödikre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!