Petrov: Nagy segítségére lehetek a Caterhamnek

Nagyon hálás a Caterham Forma-1-es alakulatának Vitaly Petrov azért, amiért lehetőséget biztosít számára a 2012-es évadban – árulta el az orosz versenyző a száguldó cirkusz hivatalos weboldalának adott exkluzív interjújában.


Nagyon hálás a Caterham Forma-1-es alakulatának Vitaly Petrov azért, amiért lehetőséget biztosít számára a 2012-es évadban – árulta el az orosz versenyző a száguldó cirkusz hivatalos weboldalának adott exkluzív interjújában.

Petrov az elmúlt két évben a Renault alakulatánál versenyzett a Forma-1-ben, az enstone-i gárda azonban szerződése ellenére megvált tőle a 2011-es idényt követően, így korábbi GP2-es ezüstérmesnek új állás után kellett néznie.

Sokáig úgy tűnt, Petrov idén nem állhat rajthoz a királykategóriában, az első kollektív tesztsorozat után azonban a Caterham hivatalosan megerősítette, hogy Jarno Trulli helyett ő lesz Heikki Kovalainen csapattársa 2012-ben.

„Nyilvánvalóan nagyon kemény tél áll mögöttem. Mindenki így érezné, ha nem lenne biztos abban, mivel kell foglalkoznia az újévben” – fogalmazott a 27 éves versenyző. „De még ha nehéz idők is jártak rám, nem veszítettem el a hitem és bíztam abban, hogy jó dolgok történnek majd, és ez így is volt.”

„Amint kiderült, hogy távoznom kell a Renault-tól, azonnal elkezdtünk kidolgozni egy más megoldást. Mindig is a Caterham volt a legjobb opció, és ebben a csapatban láttam a legtöbb potenciált, szóval nagyon jó, hogy sikerült rendezni a dolgokat. Nem azt mondanám, hogy megkönnyebbült vagyok, sokkal inkább boldog, hogy új csapatomnál lehetek.”

A brit bázissal rendelkező kiscsapat célja 2012-ben nem mást, minthogy a középmezőnybe verekedje magát két biztató idényt követően, és Petrov úgy érzi, tapasztalatával sokat segíthet a Caterhamnek.

„Vannak olyan nyilvánvaló dolgok, mint az, hogy én tavaly használtam a KERS-rendszert, és valójában egy sokkal nagyobb csapatnál dolgozhattam” – magyarázta Petrov. „Tudom, hogy dolgozik egy nagyobb istálló, és segíthetek a csapatnak abban, hogy meglássa, mely területeken tud fejlődni.”

„Tisztában vagyok azzal, hogy sokat fejlődtem az elmúlt két esztendőben, és az első dobogós eredmény is nagy lépés volt számomra.”

2014-től aztán nem csak orosz versenyzővel, de orosz versennyel is összefüggésbe hozható majd a Forma-1, a tervek szerint ugyanis ekkor tartják majd az első királykategóriás versenyt az országban. Petrov elárulta, nagyon bízik abban, hogy rajthoz állhat majd hazai nagydíján.

„Ha versenyezhetnék hazai környezetben, az jelentené a legtöbbet számomra, és nagyon fontos, hogy most itt lehetek, egy olyan autóval, mellyel teljesíteni tudok.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS