Prost: A tesztek hiánya jelenti a legnagyobb kihívást - F1VILÁG.HU

Prost: A tesztek hiánya jelenti a legnagyobb kihívást

HIRDETÉS

Alain Prost, a Forma-1 négyszeres világbajnoka szerint 2014-ben a tesztkorlátozások jelentik majd a legnagyobb kihívást a királykategória csapatai és versenyzői számára.


Alain Prost, a Forma-1 négyszeres világbajnoka szerint 2014-ben a tesztkorlátozások jelentik majd a legnagyobb kihívást a királykategória csapatai és versenyzői számára.

Egyelőre még nem született végleges döntés arról, milyen tesztprogramot bonyolíthat le a következő idényben a Forma-1 mezőnye, noha a hírek szerint mindent megtesznek azért, hogy megállapodjanak egy néhány napos szezonközi tesztben is.

Az új motorformula érkezése miatt nehéz feladat vár a csapatokra, ráadásul most először fordul majd elő az, hogy egy rendkívül komoly technikai újítást vezetnek be úgy, hogy a tesztnapok száma korlátozott.

„A régi szép időkben, amikor valamiféle új technológia érkezett, rengeteget teszteltünk” – mondta Alain Prost az AUTOSPORT-nak.

„Most csupán három teszt lesz az év elején, szóval ez lesz a legnagyobb kihívás. Nagyon nehéz dolga lesz a mezőnynek.”

A négyszeres F1-es világbajnok – aki 35 versenyt nyert a száguldó cirkuszban a Renault, a TAG és a Honda turbómotorjaival – kifejtette, a jövő évtől kezdve a gumikkal is teljesen másképp kell majd bánni.

A francia szerint egyelőre még nehéz megmondani, hogyan alakulnak majd a dolgok 2014-ben, hiszen azt sem tudni pontosan, milyenek lesznek a jövő évi abroncsok.

„A jövő évi gumiktól függ, szóval nem tudjuk. A jövő évi turbómotorokat össze sem lehet hasonlítani azokkal a turbómotorokkal, melyeket mi használtunk. Ha extra erőt adnak le a motorok, a gumik egy kicsit másképp üzemelnek.”

Prost szerint az új motorok azon versenyzőknek kedveznek majd, akik fogékonyabbak a Forma-1 technikai oldalára.

Hirdetés

„A jövő évi autók nagyon érdekesek lesznek. Látni fogunk majd versenyzőket, akik különféleképpen érdeklődnek a mérnöki munka és a technológia iránt. Ők talán előnyben lesznek majd, vagy jobban megértik a dolgokat, mint a többiek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!