Racing Point: Mintha Hülkenberg sosem hagyta volna abba a versenyzést!

Nico Hülkenberg, Racing Point
Fotó: Racing Point
A Racing Point technikai igazgatója, Andrew Green szerint Nico Hülkenberg úgy tért vissza a Forma-1-be, mintha valójában soha nem is ment volna el.

Miután a Racing Point versenyzőjének, Sergio Pereznek pozitív lett a koronavírus-tesztje csütörtökön, a csapatnak gyorsan kellett döntenie az őt helyettesítő versenyzőről: végül Nico Hülkenbergre esett a választásuk, akinek rendkívül zsúfolt napjai – és éjszakái – voltak emiatt. 

Miután Hülkenberg korábban, a Renault-időszaka előtt versenyzett már a Racing Point elődjénél, a Force Indiánál, jól ismeri a csapatot és az istálló működését – ez jelentősen megkönnyítette a közös munkát. Habár a németnek nem sikerült a Q3-ba továbbjutnia az időmérőn, mindössze 65 ezredmásodperccel maradt el ettől és csapattársától, Lance Strolltól, és végül a 13. rajtkockát szerezte meg.

„Nem vagyunk tisztában a Renault folyamataival, de jó memóriája van” – dicsérte Hülkenberget a Racing Point technikai igazgatója, Green. „És úgy gondolom, sok procedúra, amit akkor használtunk, amikor nálunk versenyzett, nem nagyon változott.”

„Talán egy kicsit javultak a folyamatok, de az általános alapelvek nagyon hasonlóak. Hihetetlenül zökkenőmentesen jött bele a dolgokba, olyan, mintha soha nem is ment volna el – ezért akartuk őt elsősorban.”

„Ilyen rövid időn belül olyasvalakit akartunk, akiről tudtuk, hogy rövid idő alatt tudja hozni a maximumot, szóval ebben a tekintetben nem volt nehéz neki. Viszonylat egyszerűen ment a versenyzőváltás.”

Green hozzátette, csütörtökön teljesen megváltoztatták a hétvégi programjukat, hiszen a fókusz hirtelen máshova került: „tudatosan arra törekedtünk, hogy csökkentsük a munkaterhelést számára”

„Nem helyeztünk nagy hangsúlyt arra, hogy teszteljen és hogy nagy beállításváltoztatásokat, összehasonlításokat végezzünk – csak az alapokra koncentráltunk. Csütörtökön teljesen megváltoztattuk azt, hogy hogyan állunk hozzá a hétvégéhez. Egyszerű dolgokkal foglalkoztunk, nem kísérleteztünk, és csak biztosra akartunk menni abban, hogy ne hibázzunk túl sokat.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!