Racing Point: Mintha Hülkenberg sosem hagyta volna abba a versenyzést! - F1VILÁG.HU

Racing Point: Mintha Hülkenberg sosem hagyta volna abba a versenyzést!

HIRDETÉS
A Racing Point technikai igazgatója, Andrew Green szerint Nico Hülkenberg úgy tért vissza a Forma-1-be, mintha valójában soha nem is ment volna el.
Nico Hülkenberg, Racing Point

Miután a Racing Point versenyzőjének, Sergio Pereznek pozitív lett a koronavírus-tesztje csütörtökön, a csapatnak gyorsan kellett döntenie az őt helyettesítő versenyzőről: végül Nico Hülkenbergre esett a választásuk, akinek rendkívül zsúfolt napjai – és éjszakái – voltak emiatt. 

Miután Hülkenberg korábban, a Renault-időszaka előtt versenyzett már a Racing Point elődjénél, a Force Indiánál, jól ismeri a csapatot és az istálló működését – ez jelentősen megkönnyítette a közös munkát. Habár a németnek nem sikerült a Q3-ba továbbjutnia az időmérőn, mindössze 65 ezredmásodperccel maradt el ettől és csapattársától, Lance Strolltól, és végül a 13. rajtkockát szerezte meg.

„Nem vagyunk tisztában a Renault folyamataival, de jó memóriája van” – dicsérte Hülkenberget a Racing Point technikai igazgatója, Green. „És úgy gondolom, sok procedúra, amit akkor használtunk, amikor nálunk versenyzett, nem nagyon változott.”

„Talán egy kicsit javultak a folyamatok, de az általános alapelvek nagyon hasonlóak. Hihetetlenül zökkenőmentesen jött bele a dolgokba, olyan, mintha soha nem is ment volna el – ezért akartuk őt elsősorban.”

„Ilyen rövid időn belül olyasvalakit akartunk, akiről tudtuk, hogy rövid idő alatt tudja hozni a maximumot, szóval ebben a tekintetben nem volt nehéz neki. Viszonylat egyszerűen ment a versenyzőváltás.”

Green hozzátette, csütörtökön teljesen megváltoztatták a hétvégi programjukat, hiszen a fókusz hirtelen máshova került: „tudatosan arra törekedtünk, hogy csökkentsük a munkaterhelést számára”

„Nem helyeztünk nagy hangsúlyt arra, hogy teszteljen és hogy nagy beállításváltoztatásokat, összehasonlításokat végezzünk – csak az alapokra koncentráltunk. Csütörtökön teljesen megváltoztattuk azt, hogy hogyan állunk hozzá a hétvégéhez. Egyszerű dolgokkal foglalkoztunk, nem kísérleteztünk, és csak biztosra akartunk menni abban, hogy ne hibázzunk túl sokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!