Räikkönen csalódott, hogy végül lecsúszott a pontszerzésről - F1VILÁG.HU

Räikkönen csalódott, hogy végül lecsúszott a pontszerzésről

Pont nélkül, de megerősödött önbizalommal zárta a Bahreini Nagydíjat az Alfa Romeo. Világbajnok pilótájuk rendszeres pontszerzést vár, és a felzárkózást a mezőny élbolyához.

Tavaly a 15. és 16. helyen zárta a Bahreini Nagydíjat a két Alfa Romeo, és idén is kiszorultak a top 10-ből, bár egyértelműen előreléptek 2020-hoz képest.

„A 11. és 12. pozíció alighanem a leggyilkosabb a Forma–1-ben, hiszen ezekért még éppen nem jár pont”– fogalmazott a csapat sajtóközleménye is.

 

Ennek ellenére az Alfa Romeo elégedett lehet, mert abszolút versenyképesnek bizonyultak egy olyan futamon, ahol csupán két kieső volt. Räikkönen és Giovinazzi végig a középmezőnyben harcoltak – már, ha harcnak lehet azt nevezni, hogy bő 2 másodperccel lemaradva követték a célba Lance Stroll Aston Martinját.

Az olasz-svájci istálló bizakodva tekint a jövőbe, egyértelmű céljuk idén, hogy följebb végezzenek az összetett tabellán. A Haas és a Williams továbbra is mögöttük van, de hogy a többiek közül kit tudnak még megelőzni, az egyelőre kérdéses. Három hét múlva, Imolában talán már tisztábban látszódnak az erőviszonyok.

„Nem volt ez egy rossz verseny, párszor harcoltunk egy jót, és az autó is megfelelően viselkedett. Csalódást keltő, hogy végül nem tudtunk pontot szerezni, pedig szinte egész este ott voltunk a Top 10-ben” – vont mérleget a 11. helyen befutó Räikkönen.

„Ha a verseny pár körrel hosszabb lett volna, valószínűleg el tudtuk volna csípni az előttünk lévő kocsikat, de persze tovább fogunk próbálkozni. Az autó jó volt, akárcsak a teszteken, szóval egyértelműen előreléptünk tavalyhoz képest. Dolgoznunk kell még azon, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat a legjobb öt csapathoz képest, de igyekszünk megtalálni azt a kis szükséges pluszt” – tekintett optimistán a jövőbe a finn világbajnok.

A mögötte célba érő csapattárs, Giovinazzi már kapott egy kört a győztes Lewis Hamiltontól.

„A tavalyi szezonkezdethez képest sokkal gyorsabbak vagyunk, sokkal jobb kocsink van, szóval elégedettek lehetünk az előrelépéssel. Ma ez nem volt elég a pontszerzéshez, de nagyon közel voltunk a Top 10-hez, és folyamatosan harcolni tudtunk a pontokért. A versenyem jó volt, azt hiszem, mindent kihoztam az autómból, de az első bokszkiállásnál időt vesztettünk. Hibáztunk, és ebből tanulnunk kell, nem szabad újra elkövetnünk őket. Enélkül biztosan közelebb végeztem volna Kimihez. De most már Imolára koncentrálok, újra otthon versenyezhetek, és remélem, jó eredménnyel örvendeztethetem meg a tifosikat” – nyilatkozta az olasz, aki egyáltalán nem tűnt elkenődöttnek.

Frédéric Vasseur csapatfőnök is tudja, hogy hosszú lesz még ez a szezon, akad bőven alkalom a javításra.

„Ma este megmutattuk, milyen sokat léptünk előre az elmúlt 12 hónapban. Tekintélyt parancsolóan versenyeztünk, magunk mögött hagytuk a két Alpine-t és az egyik Aston Martint, és a másik Aston nyomában értünk célba. Annak ellenére, hogy Bahreint pont nélkül hagytuk el, elfoglaltuk a minket megillető helyet a középmezőnyben, és hamarosan az eredmények is jönni fognak. Bebizonyítottuk, hogy a Top 10-ért tudunk harcolni, ezért optimistán tekintünk a szezon elé. Eseménydús verseny volt, mindössze két kiesővel, vagyis kőkeményen kell majd hajtanunk a pontokért. Sok pozitívum ért bennünket, és Imolában is készen fogunk állni arra, hogy a legjobb tízben harcoljunk” – szólt bizakodva a francia.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Räikkönen csalódott, hogy végül lecsúszott a pontszerzésről
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!