Friss hírek

Raikkönen elégedett a Ferrari munkájával

Kimi Raikkönen elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről, miután márkatársa, Felipe Massa mögött, a harmadik pozícióban végzett a Maláj Nagydíj második szabadedzésén.

Kimi Raikkönen elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről, miután márkatársa, Felipe Massa mögött, a harmadik pozícióban végzett a Maláj Nagydíj második szabadedzésén.

A Ferrari finn pilótája számára nem kezdődött túl fényesen a pénteki edzésnap, ugyanis a reggeli tréning második felét ki kellett hagynia, miután elfogyott az üzemanyag az autójában.

Raikkönen azonban a történtek ellenére elégedett nyilatkozott, ugyanis elmondása szerint a délellőtt elvesztett időt be tudták hozni a második tréningen, így megfelelően felkészültek a hétvége további részére.

“A csapaton belüli kommunikációs probléma miatt vesztettem időt a reggeli edzésen, de a második tréningen ezt sikerült behoznunk” – mondta a finn versenyző. “Az autó jónak tűnik, és teljes mértékben elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával.”

“Leginkább a keményebb keverékű abroncsokkal foglalkoztam, de úgy gondolom, hogy a lágyabb gumikon is jók vagyunk. Mindig nehéz megmondani, hol is állunk valójában a többiekhez képest, azonban úgy gondolom, hogy gyorsak vagyunk, és magabiztosan várhatjuk a folytatást.”

Raikkönen csapattársa, Felipe Massa is elégedetten nyilatkozott, miután a reggeli edzésen az első, míg a délutánin a második helyen végzett. A brazil versenyző bevallotta, már alig várja a hétvége további részét.

“Nagyon elégedett vagyok a mai nap elvégzett munkával” – mondta Massa. “Az autó gyorsnak és egyenletesnek bizonyult mindkét keveréken. Bosszantó, hogy nem tudtam kihozni a maximumot a második szett lágy gumikból, mert Hamilton mögött találtam magam, aki elég lassan ment előttem.”

“Jó irányba haladunk, és biztos vagyok benne, hogy jól szerepelünk majd az időmérőn és a versenyen” – tette hozzá Massa.

A Ferrari mindent megtesz annak érdekében, hogy feledtetni tudja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon elszenvedett súlyos vereségét, ahol mindkét versenyzője motorhiba miatt idő előtt feladni kényszerült a küzdelmet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!