Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Raikkönen májusban debütál a NASCAR-ban

A Forma-1 egykori világbajnoka, Kimi Raikkönen május 20-án mutatkozik be az amerikai NASCAR Camping World Truck szériában Charlotte-ban.


A Forma-1 egykori világbajnoka, Kimi Raikkönen május 20-án mutatkozik be az amerikai NASCAR Camping World Truck szériában Charlotte-ban.

Azt követően, hogy kiderült, Raikkönen néhány versenyen rajthoz fog állni a Truck szériában az idei évben, a NASCAR bajnokság hivatalos Twitter csatornáján bejelentette, hogy a Ferrari egykori világbajnoka nevezését elfogadták a charlotte-i versenyre.

Raikkönen az ICE1 Racing színeiben fog versenyezni, miközben legalább nyolc versenyen részt vesz a Citroen színeiben a rali-világbajnokságban (WRC) a 2011-es szezonban.

“Már alig várom, hogy ott legyek és belekóstolhassak a NASCAR világába” – mondta Kimi a Turun Sanomat c. lapnap adott nyilatkozatában.

„Régóta figyelemmel kísérem a szériát. Tudom, hogy nagyon kemény és nyitott, egy top széria. Szeretem az amerikai versenyszellemet. Jó érzés, hogy részese lehetek. Természetesen ez egy nagy kihívás és jó móka lesz számomra.”

Bár egyelőre még nem lehet tudni, hogy mi a jövőbeli terv, nagy a valószínűsége annak, hogy Raikkönen a jövőben a Nationwide és a Sprint Cup szériában is kipróbálja magát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!