Räikkönen már látja a fényt az alagút végén

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen a Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítményét követően úgy nyilatkozott, már látja a fényt az alagút végén.


A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen a Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítményét követően úgy nyilatkozott, már látja a fényt az alagút végén.

A „Jégember” számára nehezen indult a szezon, vesszőfutása pedig a hungaroringi időmérőn is folytatódott szombaton, amikor is csupán a tizenhatodik rajthelyet szerezte meg.

A 2007-es év legjobbja végül a futamon idei legjobb eredményét érte el azzal, hogy hatodik lett.

Räikkönen bevallottan az F14 T kódjelű versenygép vezethetőségével küszködik, elmondása szerint azonban a jó irányba haladnak a dolgok.

„Sokkal élvezetesebb volt a versenyzés, mert az autó egy kicsit jobbnak tűnt, ami megkönnyítette a dolgomat és jobban élvezhettem az egészet” – mondta a Ferrari versenyzője a minap.

„Keményebben lehet ilyenkor nyomni, nemcsak védekezik az ember és csúszik vissza folyamatosan, ami nyilván sokat segít. Nehéz volt, de élvezetes, és ez jól mutatja, hogy valamit jól csinálunk, és már látni a fényt az alagút végén.”

„Egy jó eredmény viszont nem változtatja meg a teljes képet.”

Räikkönen hozzátette, az, hogy a futam utolsó szakaszában képtelen volt megelőzni Felipe Massa Williamsét, jól mutatja, hogy a Ferrarira még rengeteg munka vár.

„Az autó egész jól működött, csak egy kicsit jobb végsebességre van szükségünk, főleg a Mercedes-motoros autókkal szemben – ez kell ahhoz, hogy az ilyen típusú pályákon meg tudjuk előzni őket.”

„Tudjuk, hogy vannak még problémáink és olyan dolgok, melyeken javítanunk kell – például a mechanikai tapadás, a leszorítóerő és a motorerő. A Hungaroring és Monaco valamivel jobbnak tűnt számunkra, de még nagy utat kell megtennünk.”

„Most egy kicsit jobb eredményt értem el és a csapat is több pontot gyűjtött, de a tény az, hogy jelentős változás még nem történt. Tudjuk, hol tartunk és mit kell tennünk, és bizony rengeteg munka vár még ránk, hogy ott legyünk, ahol szeretnénk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései