Friss hírek

Raikkönen megtörné az átkot Bahreinben

Kimi Raikkönen bízik benne, hogy az elmúlt évekkel ellentétben, a hétvégén szerencséje lesz Bahreinben, ahol még soha nem tudott a harmadik helynél előrébb végezni. A Ferrari finn versenyzője a győzelemre hajt a sivatagi ringen.

Kimi Raikkönen bízik benne, hogy az elmúlt évekkel ellentétben, a hétvégén szerencséje lesz Bahreinben, ahol még soha nem tudott a harmadik helynél előrébb végezni. A Ferrari finn versenyzője a győzelemre hajt a sivatagi ringen.

Azt követően, hogy megszerezte idei első futamgyőzelmét a Maláj Nagydíjon, a Ferrari finn pilótája magabiztosan várja a hétvégi futamot, ahol reményei szerint megtörheti az átkot, és harcba szállhat első futamgyőzelméért a sivatagi ringen.

“Az elmúlt három évben mindig a harmadik helyen végeztem Bahreinben. Minden évben történt valami probléma. Szahír egy olyan pálya, ahol igazán szeretnék már egyszer győzni” – mondta Raikkönen.

“Természetesen elég gyorsnak is kell lennünk ahhoz, hogy megcélozhassuk a pódium legmagasabb fokát, azonban szeretem ezt a pályát, és a Ferrari általában jól szokott teljesíteni Bahreinben.”

A Ferrari a Toyotával karöltve hat napon át tesztelt a sivatagi pályán a téli időszakban, azonban a világbajnoki címvédő nem gondolja, hogy ez bármiféle előnyt jelenhet majd csapata számára a hétvégén.

“Több remek versenyt teljesítettem már Bahreinben, de még soha nem sikerült győzelmet aratnom ezen a ringen” – folytatta a finn. “A februári tesztprogram remekül ment, és már alig várom, hogy ismét pályára gördülhessek Bahreinben, ahol a győzelem lesz a célom. Természetesen hátrányunk nem származik a februári tesztből, azonban most teljesen más lesz az időjárás, a körülmények, és az autó.”

“Rengeteget fejlesztettünk az autón a bahreini tesztprogram óta, így most jobb lehet a versenygépünk ezen a ringen. Azonban ellenfeleink nincsenek távol tőlünk. Az összes csapat jól ismeri a pályát, ebben biztosak lehetünk.”

Raikkönen továbbá azt is elmondta, hogy az első két tengerentúli versenyt követően még túl korai lenne az erőviszonyokról beszélni, azonban figyelmeztetett, komoly figyelmet kell fordítani az egyre jobb teljesítményt nyújtó BMW-re.

“A bajnokság még nem számít. Egyelőre túl korai lenne arról beszélni, kik a legesélyesebbek. Néhány versenyt még várnunk kell, hogy megtudjuk, kik a valódi esélyesek a bajnoki cím megszerzésére” – magyarázta Kimi.

“Legalább olyan kemény és szoros lesz a küzdelem, mint a tavalyi évben volt. Ebben biztos vagyok. Idén három, és nem két csapat lesz harcban a végső győzelemért. A Ferrari és a McLaren osztozott az eddigi győzelmeken, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a BMW már két második helyet szerzett az idei évben. Éppen ezért, ha a Ferrari vagy a McLaren elbukik, a BMW értékes pontokat csenhet el, és ugye tudjuk, minden pont számít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!