Friss hírek

Räikkönen nem látta, hogy ott van mellette Verstappen

Nem sok babér termett Kimi Räikkönen számára a Forma-1-es Belga Nagydíjon. Bár befejezte a versenyt, az első kanyaros incidens miatt egykörös hátrányban ért célba.

Hiába jegyzi a legtöbb győzelmet ezen a pályán, Spa-Francorchamps ezúttal nem hozott szerencsét Kimi Räikkönennek. A 6. helyről startoló versenyző a La Source-kanyarban ütközött Max Verstappennel, aki a belső ívről érkezett. Ütközés lett a vége, a finn autója pedig két kerékre állt egy pillanatra. A 2007-es bajnok a következőket mondta az ütközésről:

Nem láttam, hogy ki van a belső oldalon. Semmit sem lehetett látni, mert a Mercedesek voltak előttem, és igencsak rá kellett lépnem a fékre. Őszintén szólva nem láttam a mellettem érkező autót. A gépem nagyobb károkat szenvedett, miután két kerékre állt, majd visszacsattant az aszfaltra. A kiállás a szárnycserével sok időbe került. Túl sok volt a sérülés, de megpróbáltuk, és legalább teljesítettük a távot” – összegezte a finn.

Hirdetés
 

Az incidens másik résztvevője még eddig sem húzta, Verstappen a sérült Red Bull-lal az Eau Rouge falában végezte. Az esetet a versenyigazgatóság megvizsgálta, de egyik pilótát sem tartották hibásnak, így mindketten megúszták büntetés nélkül. Räikkönen egy hét múlva azon a pályán versenyezhet, ahol tavaly eddigi utolsó rajtelsőségét szerezte. Bár idén az ismétlésre valószínűleg nem lesz lehetősége, de egy erős pontszerző eredmény simán benne van a pakliban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Räikkönen nem látta, hogy ott van mellette Verstappen
Horner állítja, nem szegett szabályt a Red Bull
Hamilton a leggyorsabb a szingapúri nyitóedzésen!
Sajtóhír: De Vries aláírt az AlphaTaurihoz!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!