Raikkönen reméli, hogy kizárják Barrichellót - F1VILÁG.HU

Raikkönen reméli, hogy kizárják Barrichellót

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen bízik benne, hogy pontszerzőként hagyhatja el a szezonnyitónak helyet adó Albert Parkot, ugyanis Rubens Barrichello kizárásával megszerezhetné az egy pontot érő nyolcadik pozíciót.

Kimi Raikkönen bízik benne, hogy pontszerzőként hagyhatja el a szezonnyitónak helyet adó Albert Parkot, ugyanis Rubens Barrichello kizárásával megszerezhetné az egy pontot érő nyolcadik pozíciót.

A világbajnoki címvédő a 15. helyről vágott neki a vasárnapi megmérettetésnek, ahol két alkalommal is kicsúszott a kavicságyba, majd nem sokkal a leintés előtt megadta magát az autója.

Bár a kilencedik helyre rangsorolták, Raikkönen bízik benne, hogy a stewardok kizárják Barrichellót, aki a piros jelzés ellenére hajtott ki a boxból, amiért a tavalyi évben azonnali kizárás járt.

“Természetesen soha nem jó, ha nem fejezed be a versenyt” – mondta Kimi az ITV-nek. “Azonban úgy gondolom, hogy egy pontot szerezhetünk, mert Rubens a piros jelzés ellenére hajtott ki a boxból. Ez több mint a semmi, bár nem ilyen eredményre számítottunk.”

Raikkönen számára már az időmérőn rémálommá vált a hétvége, ugyanis üzemanyagnyomás probléma miatt nem tudott részt venni a kvalifikáció utolsó két körében, így csak a tizenötödik helyről várhatta a rajtot.

A finn versenyző fantasztikusan kezdett, az első kör végére már a nyolcadik helyen autózott, majd később – egy kiállásos stratégiájának köszönhetően – feljött a harmadik helyre, ahol megkezdte a támadást Heikki Kovalainen ellen.

Raikkönen azonban elvétette a féktávot, és a hármas kanyarban kicsúszott a pályáról, melyet nem sokkal később megismételt, mikor Glockkal vívott csatát a tizedik helyért.

A verseny végén, a harmadik biztonsági autós periódus után Raikkönen rátalált Fernando Alonsóra és Kovalainenre, akik mindketten elmentek mellette. A finn versenyző Ferrarija lassulni kezdett, és négy körrel a futam vége előtt megállt.

“Nem tudom pontosan, mi történhetett a motorral, meg kell még vizsgálnunk, de kicsúsztam, mikor megpróbáltam elmenni Kovalainen mellett, aztán hirtelen minden rosszra fordult” – magyarázta Raikkönen.

“Azonban mindennek semmi jelentősége nincsen, ha nem fejezed be a versenyt. Bízom benne, hogy azt az egy pontot, ami jár nekünk, megkapjuk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a következő versenyen jobban szerepeljünk. Ez még csak az első futam volt az idei évben.”

Hirdetés

“Az autó maga nagyon jól muzsikált, mikor szabad volt az út előttünk, így szerintem ezzel semmi probléma, a körülmények nem kedveztek nekünk a mai versenyen. Természetesen nem így szerettük volna megkezdeni az idei évet, azonban még rengeteg futam hátravan, és minden egyes megszerzett pont jól jön majd a végelszámoláskor” – tette hozzá a Ferrari világbajnoka.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!