Räikkönen: Tavaly egyszer sem volt ilyen erős az autónk - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Tavaly egyszer sem volt ilyen erős az autónk

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo Forma-1-es versenyzője úgy érzi, autójuk a tavalyi legjobb formájánál is jobb teljesítményt mutatott a bahreini teszten, így bízik benne, hogy „élesben”, a szezonnyitó nagydíjon is hasonló lesz a helyzet.

Räikkönen rendkívül produktív napot zárt Bahreinben: a finn 166 kört tett meg összesen a pályán, ezzel ő volt a nap legszorgalmasabb versenyzője. 

Az Alfa Romeo összesen 422 kört, vagyis 2284 km-t tett meg a három tesztnap alatt: ezzel összességében pedig a legszorgalmasabb csapat is ők voltak a teljes bahreini tesztet figyelembe véve – holtversenyben az AlphaTaurival. 

 

Räikkönen elmondta, összességében elégedett a program alakulásával, a terveiket végre tudták hajtani, így kíváncsian várja, hogy alakul majd a szezonnyitó Bahreini Nagydíj két hét múlva. 

„Munka szempontjából ez egy pozitív nap volt” – nyilatkozta a finn. „Mindent elvégeztünk, amiért jöttünk, és most csak várnunk kell, hogy meglássuk, hogy állunk, amikor visszatérünk ide két hét múlva.” 

Räikkönen hozzátette, úgy érzi, autójuk erősebb, mint tavaly – de hogy ez valójában mit jelent, az csak a szezonnyitón fog kiderülni. 

„Az időeredmények semmit nem jelentenek és most nem tudjuk, hogy a többiek hogy teljesítettek” – mondta az Alfa Romeo versenyzője. „De tudjuk azt, hogy a mi autónk hogyan, és érzésre jobb, mint tavaly. Úgy gondolom, gyorsabbak vagyunk, mint amikor 2020 év végén a legjobbak voltunk, de hogy ez jobb teljesítményt jelent-e a versenyeken, azt majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!