Friss hírek

Raikkönen visszavágásra készül Monacóban

A világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen nem rágódik a hétvégi Török Nagydíjon történteken, és már a következő versenyre koncentrál, ahol vissza akar vágni ellenfeleinek.

A világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen nem rágódik a hétvégi Török Nagydíjon történteken, és már a következő versenyre koncentrál, ahol vissza akar vágni ellenfeleinek.

A Ferrari finn versenyzője képtelen volt tartani a lépést csapattársával, a zsinórban harmadik török győzelmét megszerző Felipe Massával.

Raikkönen végül a McLaren brit pilótájával, Lewis Hamiltonnal sem bírt el, így be kellett érnie a harmadik hellyel.

Hirdetés
 

“Kilenc pontos előnnyel érkeztem meg Isztambulba, és most hét ponttal vezetek a bajnokságban” – mondta a világbajnok a Ferrari weboldalán. “Nem sok minden változott. Nehéz hétvégém volt. Minden pénteken kezdődött a problémákkal, majd újabb gondok jöttek.”

“Szerencsére a végén nem végeztem olyan rossz helyen. Bár a győzelemért akartam harcolni, ez nem sikerült, de ezt hívják versenyzésnek. Néha van úgy, hogy semmi nem jön össze. Ekkor a lehető legtöbbet kell kihozni az adott helyzetből, ahogy azt tettem Törökországban. Nem lehetek túlságosan csalódott a harmadik hellyel, különösen úgy, hogy tudom, mi történt az elején.”

Raikkönen azt is elmondta, túltette már magát a török futamon, és most minden erejével a Monte-Carlói Nagydíjra koncentrál, ahol jó akar szerepelni.

“Utólag mindig okos az ember, és könnyű azt mondani, mit kellett volna tennie. Azonban én nem vagyok ilyen, részemről lezártnak tekintem az előző versenyt” – folytatta Kimi. “Eddig csak Barcelonában mentek simán a dolgok, és bízom benne, hogy a következő ilyen futam Monacóban lesz. Úgy gondolom, hogy versenyképes az autónk.”

“Két napon át tesztelünk majd Franciaországban, ahol mindent megteszünk azért, hogy megfelelően felkészüljünk a Monacói Nagydíjra. A csapat nagyon keményen hajt, hogy idén versenyképes legyen azokon a pályákon, ahol ez tavaly nem sikerült.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!