Räikkönenék bajban: hogy előzi vissza az Alfa Romeo a Williamst? - F1VILÁG.HU

Räikkönenék bajban: hogy előzi vissza az Alfa Romeo a Williamst?

HIRDETÉS
Szenzációs eredményt ért el a Williams a Magyar Nagydíjon, hiszen mindkét pilótája pontot szerzett, így a szebb időket is látott brit istálló megelőzte az Alfa Romeót a konstruktőrök versenyében. A svájci-olasz gárda azonban visszavágásra készül.
start of the race, depart, 10 GASLY Pierre (fra), Scuderia AlphaTauri Honda AT02, 99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, 63 RUSSELL George (gbr), Williams Racing F1 FW43B, action during the Formula 1 Aramco Gran Premio De Espana 2021 from May 07 to 10, 2021 on the Circuit de Barcelona-Catalunya, in Montmelo, near Barcelona, Spain - Photo Antonin Vincent / DPPI

A 10 futamon át a Top 10-en kívül rekedt Williams pilótái ügyesen használták ki a Hungaroringen látott kavarodást, így Latifi és Russell (a 7. és 8. helyen befutva) végül 10 pontot szerzett a csapatnak. Ezzel pedig átugrották a csupán három 10. hellyel szerénykedő, vagyis 3 ponttal rendelkező Alfa Romeót.

A Motorsport.com latolgatása szerint az olasz-svájci gárda még visszaelőzheti a Williamst a hátra lévő 12 futamon. Ehhez persze több mint kétszer annyi pontot kellene gyűjteniük, mint a szezon első felében, ami a mogyoródihoz hasonló zűrzavar nélkül nehezen elképzelhető.

„Nem lesz könnyű, de azt hiszem, lehetséges. Magyarországon rosszabbul is alakulhattak volna a dolgok, ha megnézzük, hol álltunk a verseny elején. Így lényegében boldog és elégedett vagyok” – indokolta meg Xevi Pujolar, az istálló vezető pályamérnöke, hogy miért örültek Räikkönen egyetlen pontjának is.

A spanyol szakember szerint 7-8 pont biztosan összejön még az Alfának az év további részében. Biztatónak tartja azt is, hogy a Hungaroringen mindkét autójuk bejutott az időmérés második szakaszába, miközben a két Williams már az első körben búcsúzott.

„A rajt után minden előnyünk eltűnt, de még mindig volt esélyünk. Aztán a Williams mindkét autója az élbolyba került, miközben a mi pilótáinkat büntetésekkel sújtották. Nem vagyunk túlságosan lemaradva tőlük, hátra van még jó néhány verseny, ezért hiszem, hogy meg tudjuk csinálni” – magyarázta némi kincstári optimizmussal Pujolar.

Úgy tűnik, az lesz a kulcs az Alfa Romeo számára, hogy rendszeresen bejussanak mindkét autójukkal a Q2-be. Ebben főleg Räikkönennek kell javulnia, aki a Magyar Nagydíj előtt sorozatban négyszer volt képtelen továbbjutni a Q1-ből.

Arra viszont építhetnek, hogy a futamaik rendre jobban sikerültek, a finn világbajnok is többnyire erős teljesítménnyel rukkolt elő egy-egy gyengébb időmérő után. Pujolar szerint az Alfa az összes soron következő pályán jól szerepelhet, vagyis mindenhol a pontszerzés esélyével rajtolhat el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!