Friss hírek

Raikkönent lenyűgözte a spanyol versenyhétvége

A világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy pályafutása legjobb teljesítményét nyújtotta a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

A világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy pályafutása legjobb teljesítményét nyújtotta a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

A Ferrari versenyzője idei második győzelmét ünnepelte a hétvégén Barcelonában, mellyel a Ferrari zsinórban második kettős diadalát aratta a 2008-as bajnokságban. A finn pilóta továbbá idei első pozícióját szerezte meg és a versenyben futott leggyorsabb kör is az övé volt.

Raikkönen bevallotta, még soha nem mentek ennyire simán a dolgok, mint most.

“Fantasztikus hétvégét teljesítettünk Barcelonában” – mondta a finn a Ferrari hivatalos weboldalán. “Mindvégig gyorsak voltunk, és semminemű probléma nem ütötte fel a fejét. Minden egyes alkalommal, mikor egy versenyre készül az ember, azon gondolkodik, vajon mi fog történni. Többször megesik, hogy valami balul sül el.”

“Sokszor úgy érzed, jobban is mehettél volna, annak ellenére is, hogy megnyerted a futamot. Velem is fordult elő már ilyen. Most viszont nincs ilyen érzésem, szerintem ez volt pályafutásom legnagyszerűbb hétvégéje. Ebben a sportban tökéletes teljesítmény nincs, de úgy gondolom, hogy most nagyon közel voltunk ehhez.”

“Boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem a futamot. Mindkét bajnokságot vezetjük, azonban nem állhatunk le, nagyon keményen kell hajtanunk, hogy megtartsuk pozíciónkat. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy rossz versennyel elbukhatjuk vezető pozíciónkat, bár most egy kicsit biztonságban érezhetjük magunkat.”

“Hosszú még az út és biztos vagyok benne, hogy nem lesz minden verseny ilyen egyszerű. Természetesen lesznek nehézségek, de az autónk erős és gyors, így minden versenyen a győzelmet célozzuk meg” – tette hozzá Raikkönen, aki kilenc pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
Raikkönent lenyűgözte a spanyol versenyhétvége
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!