Raikönen szerint feltámad a McLaren - F1VILÁG.HU

Raikönen szerint feltámad a McLaren

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen annak ellenére sem írja le a McLarent, hogy az elmúlt versenyeken a BMW Sauber volt a Ferrari legnagyobb ellenfele. A finn pilóta biztos abban, hogy a brit gárda készen áll a visszavágásra.

Kimi Raikkönen annak ellenére sem írja le a McLarent, hogy az elmúlt versenyeken a BMW Sauber volt a Ferrari legnagyobb ellenfele. A finn pilóta biztos abban, hogy a brit gárda készen áll a visszavágásra.

A BMW versenyzői az eddig megrendezett összes futamon felállhattak a dobogóra, és mindketten a McLaren duója előtt végeztek a két héttel ezelőtt megrendezett Bahreini Nagydíjon, mellyel átvették a vezetést a bajnokságban.

A világbajnoki címvédő úgy gondolja, hogy a következő három versenyen, amelyet három teljesen különböző karakterisztikájú pályán rendeznek meg, borulhat a jelenlegi sorrend.

“Barcelona az egyik legnehezebb pálya a versenyautók számára, aztán jön a Török Nagydíj, illetve Monaco, és minden megváltozhat” – mondta Raikkönen. “Bízunk benne, hogy továbbra is előnyben leszünk, ahogy az elmúlt két versenyen, és a BMW is erősebb lesz a McLarennél, ahogy Bahreinben, de soha nem lehet tudni.”

A Ferrari finn versenyzője továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint Lewis Hamilton az elmúlt két versenyen mutatott gyenge teljesítménye a McLaren ideiglenes visszaesésének tudható be.

“Ha nincs olyan jó csomagod, mint amilyen a tavalyi évben volt, sokkal nehezebb hibátlanul vezetned az autót. Ez történt jelen esetben is” – folytatta Raikkönen, aki szerint a Renault-t sem szabad leírni, miután Fernando Alonso kiváló időt autózott az e heti tesztek harmadik napján Barcelonában.

“Fogalmam sincs arról, hogy a többiek milyen programon voltak ezen a héten, de azt hallottam, hogy a Renault sokat fejlődött.”

A világbajnoki címvédő csütörtökön próbálhatta ki első alkalommal a Ferrari új orrkúpját, melyet az esőzések miatt nem tudott teljes mértékben letesztelni.

“Mindössze egy etapot teljesítettem vele, azt is esőben. Kipróbáltunk néhány apróságot, azonban ilyen körülmények között nagyon nehéz megfelelő következtetést levonni. Viszont a csapat a hét elején már tesztelte az új orrkúpot, és úgy tűnik, hogy az előrelépést jelent, ami mindenképpen biztató” – tette hozzá Raikkönen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!