Friss hírek

Rajtbüntetések a Koreai Nagydíj után

Jules Bianchi és Charles Pic egy-egy tíz rajthelyes büntetést kapott a Koreai Nagydíjat követően, ahol idei harmadik figyelmeztetésüket zsebelték be.


Jules Bianchi és Charles Pic egy-egy tíz rajthelyes büntetést kapott a Koreai Nagydíjat követően, ahol idei harmadik figyelmeztetésüket zsebelték be.

A Marussia versenyzőjének telemetria adatai egyértelműen mutatták, hogy nem lassított le kellőképp az egyik sárga zászlós zónában.

Mindez pedig Bianchi harmadik figyelmeztetése volt az idei évben, miután szombaton Paul di Resta feltartása miatt kapott megrovást, korábban pedig elmulasztotta a mérlegelést a Brit Nagydíjon.

Pic szintén a sárga zászlós gyorshajtás miatt kapott megrovást, miután egy figyelmeztetést már bezsebelt a szombati időmérőn, mikor nem mérlegelt. Az első intést Belgiumban könyvelhette el, mikor veszélyesen tért vissza a pályára Sebastian Vettel elé az egyik szabadedzésen.

Az FIA sportszabályzata kimondja, hogy az a versenyző, aki egy szezonon belül három figyelmeztetést kap, egy automatikus tíz rajthelyes büntetéssel várhatja az azt követő futamot.

Giedo van der Garde (Caterham) és Max Chilton (Marussia) szintén figyelmeztetésben részesült, mert a minimum szintidő felett körözött a biztonsági autó mögött.

A Force India versenyzője, Adrian Sutil büntetés nélkül megúszta a Mark Webberrel történt ütközést, ami a Red Bull ausztrálja kieséséhez és autója kiégéséhez vezetett.

Paul di Resta esete Sergio Perezzel is vizsgálva volt, ám a sportfelügyelők úgy döntöttek, hogy a skót pilóta nem szándékosan szorította le a pályáról mexikói ellenfelét.

Figyelmeztetések száma 2013-ban:

Mark Webber, 3
Charles Pic, 3
Jules Bianchi, 3
Fernando Alonso, 1
Valtteri Bottas, 1
Romain Grosjean, 1
Lewis Hamilton, 1
Kimi Räikkönen, 1
Nico Rosberg, 1
Adrian Sutil, 1
Giedo van der Garde, 1
Max Chilton, 1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!