Friss hírek

Rajthoz állhat hazai versenyén Kobayashi

Versenyezhet hazai futamán, a Japán Nagydíjon a Caterham Forma-1-es csapatának pilótája, Kamui Kobayashi – erősítette meg a leafieldi alakulat a minap.


Versenyezhet hazai futamán, a Japán Nagydíjon a Caterham Forma-1-es csapatának pilótája, Kamui Kobayashi – erősítette meg a leafieldi alakulat a minap.

A japán pilóta helyét Belgiumban a német André Lotterer vette át, azóta pedig versenyről-versenyre erősítik csak meg Kobayashi szereplését.

Hirdetés
 

Mindezidáig kérdéses volt, hogy a tehetséges versenyző rajthoz állhat-e hazai közönsége előtt az előttünk álló hétvégén, a Caterham azonban nemrég bejelentette, lehetőséget kap erre.

„A szuzukai Japán Nagydíj mindig nagyon különleges számomra: 2009-ben itt vettem részt az első szabadedzésemen, és 2012-ben itt szereztem életem első Forma-1-es dobogóját” – mondta Kobayashi.

„Idén pedig rajongóim támogatásának köszönhetően visszatérhetek Szuzukába, ez nagyon sokat jelent nekem, és ismét szeretnék köszönetet mondani érte.”

„El kell ismernem, hogy idén nem fogok a dobogóért harcolni, de a tőlem telhető legjobbat nyújtom azért, hogy jó teljesítménnyel háláljam meg a támogatást.”

A World Series by Renault sorozat 3,5 literes géposztályának bajnoki címéért harcoló Roberto Merhi továbbra is esélyes arra, hogy még idén rajthoz álljon a kiscsapat színeiben, ezen a hétvégén azonban csak az első szabadedzésen kap lehetőséget.

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak az újabb lehetőségért – azok után, hogy a múlt hónapban Olaszországban pályára gurulhattam, most izgatottan várom az újabb 90 percet” – mondta az ifjú versenyző.

„Ezúttal nem a nulláról kell kezdenem, mint legutóbb, szóval gyorsabban felveszem majd a tempót. Soha nem vezettem még Japánban, szóval meg kell tanulnom a pályát, miközben tovább folytatom az összecsiszolódást az autóval. Mindenesetre egy álom válik valóra azzal, hogy egy ilyen különleges pályán kapok lehetőséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!