Red Bull: A hétvégi dobogó önbizalmat ad Albonnak - F1VILÁG.HU

Red Bull: A hétvégi dobogó önbizalmat ad Albonnak

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint Alex Albonnak nagy önbizalmat ad majd első dobogós eredménye.

A thai versenyző a Toszkán Nagydíjon a 3. helyen ért célba, így F1-es pályafutása során először állhatott fel a pódiumra.

Albon igazán meggyőzően versenyzett Mugellóban, a dobogóhoz vezető út során pedig Daniel Ricciardót is egy határozott manőverrel előzte meg.

 

Pedig a Red Bull versenyzője számára nehezen indult az év, nyers tempó tekintetében nemigen tudta tartani a lépést Max Verstappennel.

Horner viszont biztos benne, a hétvégi eredmény megadja a kellő önbizalmat versenyzőjének.

„A hátránya, ha van ilyen, hogy túl kedves!” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak. „De amint felveszi a sisakot, látható, hogy egy igazi versenyző van benne.”

„Azt gondolom, nagy különbség van aközött, hogy azt gondolod, képes vagy rá, illetve aközött, hogy tudod, képes vagy rá. Véleményem szerint ez a dobogó önbizalmat ad majd neki. Szerintem szépen elkezdhet építkezni innen.”

A Red Bull-főnök szerint Albon a Ricciardo elleni előzéssel is bizonyította, egy igazi versenyző rejlik benne.

„Nagyon megkapó, és időről időről látjuk ezt tőle. Nagyon jól pozícionálja az autót, és szerintem Daniel eleve egy olyan srác, akit nehéz megelőzni. Szóval minden elismerés, hogy kívülről meg tudta előzni őt.”

Horner szerint Albon a technikai kérdésekben is nagyon jó, ezzel pedig lenyűgözte a Red Bullt.

„Azt gondolom, a visszajelzései nagyon-nagyon jók. Nagyon jó érzéke van az autóhoz, és szerintem kivívta a mérnökök tiszteletét ezzel. Szóval szerintem azzal, hogy kezd beindulni a dolog, és jönnek a fejlesztések, ez csak segíteni fogja őt.”

„Remélhetőleg az autó hátuljának instabilitása is kezd megoldódni, ami hátráltatja őt, mint ahogy hátráltatta Pierre-t is tavaly, miközben Maxot nem igazán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!