Friss hírek

Red Bull: Igazságtalanul kritizálják Albont

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem érti, hogy miért érik kritikák Alexander Albont, szerinte ugyanis nem lehet okuk panaszra a thai pilóta Forma-1-ben mutatott teljesítményét illetően.

Albon Pierre Gasly helyére érkezett a Red Bullhoz a tavalyi év közepén – Gaslyt visszültették a Toro Rossóba, miután nem voltak elégedettek a nagycsapatnál nyújtott teljesítményével. Sokan azonban úgy vélik, Albon sem nyújt kiemelkedő teljesítményt, és nem tudja csapattársával, Max Verstappennel felvenni a versenyt. 

Horner azonban úgy gondolja, ezek nem jogosak Albonnal szemben, a thai pilóta ugyanis azt a szintet hozza, amit elvárnak tőle. 

Voltak kritikák Alex felé, amelyek bizonyos szempontból indokolatlanok és tisztességtelenek voltak.Ha visszanézünk az első ausztriai versenyre, a stratégia által olyan pozícióba került, hogy megnyerhette volna a versenyt, és Lewis Hamilton lökte ki. Negyedikként végzett a következő versenyen, majd ötödikként az az utánin.”

De ahogy kezelte a szituációt és a nyomást, az meggyőző. És úgy gondolom, csak időre van szüksége, és a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, hogy támogassuk őt amennyire csak tudjuk. És az olyan dolgok, mint a versenymérnök tapasztalata, akivel együtt fog dolgozni, csak hozzájárulnak ehhez.”

„Tudjuk, hogy az autónk az idei évben nem optimális, és van néhány nehéz tulajdonsága – egy versenyzőnek, akinek nincs tapasztalata, ez kemény dió – és neki még csak egy éves F1-es tapasztalata van.”

A Red Bull bejelentette, Albon új versenymérnököt kap Simon Rennie személyében, aki korábban Daniel Ricciardóval dolgozott együtt. 

„Simon régóta a csapatnál van, és Mark Webberrel és Daniel Ricciardóval is együtt dolgozott. Simon elhagyta a bokszutca falát saját döntése alapján, és 2018 végén a gyárban kapott szerepet, és az elmúlt években ott dolgozott.”

„De a problémák, amik most nálunk vannak az autóval és egy olyan tapasztalatlan versenyzővel, mint Alex, úgy éreztük, hogy igazságtalan arra a tapasztalatlan versenymérnökre helyezni a felelősséget, aki most Alexszel dolgozik.” 

„Szóval visszahoztuk Simont a szezon további részére, és remélhetőleg az ő tapasztalata, tudása segíteni fogja Alexet amellett, hogy agresszíven fejlesztjük az autót. Meg kell érteni, hogy minden egyes alkalommal, amikor beül az autóba, egy kicsit más – úgy gondolom, hogy egy olyan tapasztalt személy, mint Simon, határozottan pozitívan hat majd rá.”

Kövess minket Facebookon és Instagramon, hogy ne maradj le a Forma-1 legfontosabb híreiről! 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!