Haas

Red Bull: Igazságtalanul kritizálják Albont

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 31: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 31, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)
Fotó: Red Bull Racing
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem érti, hogy miért érik kritikák Alexander Albont, szerinte ugyanis nem lehet okuk panaszra a thai pilóta Forma-1-ben mutatott teljesítményét illetően.

Albon Pierre Gasly helyére érkezett a Red Bullhoz a tavalyi év közepén – Gaslyt visszültették a Toro Rossóba, miután nem voltak elégedettek a nagycsapatnál nyújtott teljesítményével. Sokan azonban úgy vélik, Albon sem nyújt kiemelkedő teljesítményt, és nem tudja csapattársával, Max Verstappennel felvenni a versenyt. 

Horner azonban úgy gondolja, ezek nem jogosak Albonnal szemben, a thai pilóta ugyanis azt a szintet hozza, amit elvárnak tőle. 

Voltak kritikák Alex felé, amelyek bizonyos szempontból indokolatlanok és tisztességtelenek voltak.Ha visszanézünk az első ausztriai versenyre, a stratégia által olyan pozícióba került, hogy megnyerhette volna a versenyt, és Lewis Hamilton lökte ki. Negyedikként végzett a következő versenyen, majd ötödikként az az utánin.”

De ahogy kezelte a szituációt és a nyomást, az meggyőző. És úgy gondolom, csak időre van szüksége, és a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, hogy támogassuk őt amennyire csak tudjuk. És az olyan dolgok, mint a versenymérnök tapasztalata, akivel együtt fog dolgozni, csak hozzájárulnak ehhez.”

„Tudjuk, hogy az autónk az idei évben nem optimális, és van néhány nehéz tulajdonsága – egy versenyzőnek, akinek nincs tapasztalata, ez kemény dió – és neki még csak egy éves F1-es tapasztalata van.”

A Red Bull bejelentette, Albon új versenymérnököt kap Simon Rennie személyében, aki korábban Daniel Ricciardóval dolgozott együtt. 

„Simon régóta a csapatnál van, és Mark Webberrel és Daniel Ricciardóval is együtt dolgozott. Simon elhagyta a bokszutca falát saját döntése alapján, és 2018 végén a gyárban kapott szerepet, és az elmúlt években ott dolgozott.”

„De a problémák, amik most nálunk vannak az autóval és egy olyan tapasztalatlan versenyzővel, mint Alex, úgy éreztük, hogy igazságtalan arra a tapasztalatlan versenymérnökre helyezni a felelősséget, aki most Alexszel dolgozik.” 

„Szóval visszahoztuk Simont a szezon további részére, és remélhetőleg az ő tapasztalata, tudása segíteni fogja Alexet amellett, hogy agresszíven fejlesztjük az autót. Meg kell érteni, hogy minden egyes alkalommal, amikor beül az autóba, egy kicsit más – úgy gondolom, hogy egy olyan tapasztalt személy, mint Simon, határozottan pozitívan hat majd rá.”

Kövess minket Facebookon és Instagramon, hogy ne maradj le a Forma-1 legfontosabb híreiről! 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

További hírek