Red Bull: Meg kellene fontolni a V8-as motorokat - F1VILÁG.HU

Red Bull: Meg kellene fontolni a V8-as motorokat

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Forma-1-nek meg kellene fontolnia, hogy visszahozza az egészen az elmúlt év végéig használt V8-as motorokat.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Forma-1-nek meg kellene fontolnia, hogy visszahozza az egészen az elmúlt év végéig használt V8-as motorokat.

A motorfejlesztésekre vonatkozó szabályokról továbbra is vitáznak a gyártók, ráadásul az új, V6-os erőforrások jóval többe kerültek, mint arra előzetesen számítottak.

Horner úgy véli, nehéz helyzetben van a Forma-1.

„Senki sem szeret visszalépni, de olykor bizony szükség lehet rá” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, aki bevallottan dühös a Mercedesre, amiért a német istálló nem ment bele a motorok homologizációjával kapcsolatos szabályok módosításába.

A szakember szerint a Forma-1 egyértelműen hibát követett el az új motorokkal – úgy a költségeket, mint az egyes gyártók termékei közt fennálló teljesítménykülönbséget illetően.

„Néha fel kell tennünk a kezünket és azt mondanunk, elrontottuk. Azt gondolom, ezekkel a motorszabályokkal az érintettek hibát követtek el. Nemcsak rendkívül drága motorokat kaptunk, hanem egy olyat is, melynek fejlesztése nagyon korlátozott, most pedig be fogjuk fagyasztani azt az előnyt, amit jelenleg látunk.”

„Elméletileg a jó megoldás az lenne, ha megengednénk a többi gyártónak a felzárkózást – ha tényleg kontroll alatt akarjuk tartani a költségeket.”

„De ez nem lenne fair a Mercedesszel szemben, ha tehát megengedjük a fejlesztéseket, meg kell engednünk mindenki számára. Máskülönben a Mercedes végigdominálja majd ezt az érát.”

Horner szerint a drága motorok komoly szerepet játszottak a Marussia és a Caterham csődjében is.

Hirdetés

„A csapatok nem tudnak már további költségeket viselni – sem a nagycsapatok, sem a kiscsapatok. Sajnos ezek a drága motorok két csapatot már most kiűztek a sportból, ez pedig komoly probléma.”

Bár Horner szerint a V8-as motorok visszahozása jó ötletnek tűnhet, elismeri, meglehetősen komplikált és erőltetett a javaslat.

„Azt hiszem, ez nagyon valószínűtlen, de ha racionálisan nézzük a dolgokat, akkor igen, meg kellene fontolnunk.”

A Mercedes nemrég kijelentette, amennyiben valóban visszatérnek a V8-as aggregátok, a német gyártó hátat fordít a Forma-1-nek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!