Renault: Jövőre is hátrányban lehetünk - F1VILÁG.HU

Renault: Jövőre is hátrányban lehetünk

HIRDETÉS

A többek között a címvédő Red Bull Racinget is motorokkal ellátó Renault elismerte, jövőre is megfizeti az árát annak, hogy túl későn kezdte el fejleszteni V6-os erőforrását.


A többek között a címvédő Red Bull Racinget is motorokkal ellátó Renault elismerte, jövőre is megfizeti az árát annak, hogy túl későn kezdte el fejleszteni V6-os erőforrását.

A francia motorgyártó számára rendkívül nehezen indult az idei szezon, partnercsapata, a Red Bull pedig nemrég elfogadhatatlannak minősítette teljesítményét.

A Milton Keynes-i alakulat ennek ellenére kitart a Renault mellett – a csapat abban bízik, 2015-ben képesek lesznek felvenni a versenyt a Mercedesszel. Motorpartnerüknél azonban ennél óvatosabban állnak hozzá a folytatáshoz.

„Tudjuk, hogy 2015-ben előrelépünk majd, de ez mindig relatív” – mondta Remi Taffin, a Renault pályaműveletekért felelős vezetője.

„Ha egészében vizsgáljuk a dolgokat, akkor elmondhatjuk, hogy igen, elégedettek vagyunk, mert 10 százalék pluszt céloztam meg, amit sikerült is elérni. Ha viszont a riválisok plusz 15 százalékot találnak, akkor már gond van.”

„A helyes célok kitűzéséről szól a történet, annak eléréséről, illetve arról, hogy azt mondjuk, van időnk elérni. Hiszen már július van, és tudjuk, hogy már el kellett kezdenünk építeni a jövő évi alkatrészeket – szóval nem olyan egyszerű.”

A Renault nemrég elismerte, szenvedésének egyik legfőbb oka, hogy egész egyszerűen túl későn kezdte el fejleszteni V6-os turbómotorját, így most a jobban felkészült Mercedes nagy előnyben van.

És bár a téli időszakban ismét lesz lehetőség a fejlesztésekre, Taffin szerint nem lehet visszanyerni azt az időt, amit elvesztegettek.

„A motort már használjuk élesben is, szóval azon is dolgozni kell. Ha újra nekiállnánk mindennek, egy évvel korábban kezdenénk. De van egy tervünk, és megpróbáljuk követni azt.”

Hirdetés

„Viszont mindenképp el kell mondani, hogy jövőre sem lesz könnyű felülkerekedni mindenen, mivel minden nagyon szoros. Rengeteg mindent szeretnénk csinálni, de ezek közül néhányat sutba dobunk, míg jó pár meglepetést okoz majd. Várnunk kell, mint mindig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!