Renault: Nehéz lenne visszafogadni a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Renault: Nehéz lenne visszafogadni a Red Bullt

HIRDETÉS

Azok után, hogy olyannyira elmérgesedett a viszonya felek között, nem volna könnyű a Renault számára jövőre is ellátni motorokkal a Red Bull Racing csapatát – mondja Cyril Abiteboul, a franciák ügyvezetője.


Azok után, hogy olyannyira elmérgesedett a viszonya felek között, nem volna könnyű a Renault számára jövőre is ellátni motorokkal a Red Bull Racing csapatát – mondja Cyril Abiteboul, a franciák ügyvezetője.

Az Autosport című angol szaklap értesülései szerint az osztrák istálló újra tárgyalni kezdett a Renault-val az esetleges folytatásról – mindezt azok után, hogy a Mercedes egyértelműen kijelentette, nem kíván motorokat adni a Red Bullnak, a Ferrari pedig kizárólag idei erőforrását nyújtaná át a korábbi világbajnok istállónak 2016-ban.

A Renault Sport ügyvezetője, Cyril Abiteboul Szocsiban azt mondta, formálisan soha nem nyilatkoztak arról, mit fognak tenni 2016-ban, ezzel kapcsolatban csupán „más érintett felek formáltak véleményt”.

„A lényeg, hogy azt fogjuk tenni, ami jó a Renault-nak” – szögezte le a szakember.

„Ha valami mást csinálunk ahhoz képest, amit korábban jeleztünk, annak a Renault érdekeit kell szolgálnia.”

„De őszintén szólva azok után, ahogy bántak velünk, nagyon nehéz lesz előadni az igazgatóságnak és a menedzsmentnek, hogy valami mást csináljunk a jelenlegi tervekhez képest.”

„A Red Bull és a Renault szándékai fontosak, ez az, amit meg kell vizsgálni.”

Abiteboul hozzátette, szeretnék, ha a Forma-1 „egészséges” maradna, ezért „nem szeretnék azt látni, hogy a Red Bull kivonul a sportból”.

„Hosszú és gyümölcsöző partnerkapcsolatunk volt a Red Bull-lal, ami nyilvánvalóan úgy tűnik, hogy közelebb jár a végéhez, mint az elejéhez.”

Hirdetés

„Nagyon bízom abban, hogy sikerül találnunk egy olyan utat, mely mindenki számára megfelelő. De nagyon-nagyon határozott véleményeket fogalmaztak meg arról, hogy nem akarnak többé a Renault-val dolgozni. Momentán nagyon nehéz bármi mást mondanom.”

„Ismerjük azokat a véleményeket [Dietrich] Mateschitztől, Christian Hornertől és Helmut Markótól, miszerint részükről ez a megállapodás felbontottnak tekintendő. A Renault nevében én nem tudok nyilatkozattal szolgálni, szóval csupán a Red Bull állításaira hivatkozhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!