Ricciardo: Akár 5. is lehettem volna - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Akár 5. is lehettem volna

Daniel Ricciardo, a McLaren versenyzője a csalódást keltő időmérő edzés után biztatóan kezdte az F1-es Stájer Nagydíjat, azonban egy technikai probléma megakadályozta őt abban, hogy jó eredményt érjen el a Red Bull Ringen.

Ricciardo rendkívül csalódott volt az időmérőt követően, nem tudta mire vélni, hogy míg csapattársa a 4. rajthelyet szerezte meg, ő csupán a 13. lett a kvalifikáción.

A verseny azonban jól indult az ausztrál számára, ugyanis 4 helyet is javított a futam kezdetén – később azonban erőt veszített, emiatt visszaesett, és nem sikerült a pontszerzés számára. 

„A rajt remekül sikerült, feljöttünk a 9. helyre, és ezzel a közepes keverékekkel jó pozícióba kerültünk” – mondta Ricciardo. „A verseny jónak tűnt innen, aztán erőt kezdtünk veszíteni. Sikerült megjavítani a kormány segítségével, de mindent, amit addig szereztünk, elveszítettünk – visszaestünk oda, ahonnan indultunk.”

Az ausztrál pilóta ezt követően már nem tudott a pontszerző helyekre kerülni, és csupán a 13. pozícióban intette le a kockás zászló. 

„Ezután nehéz volt előzni a turbulens levegő miatt” – mondta. „Úgy érzem, 5. vagy 6. lehettem volna ma is, ahogy múlt héten is. A következő néhány napban megnyomjuk az újraindítás gombot, visszatérünk és jövő héten megvalósítjuk a dolgokat – remélhetőleg a szerencse a mi oldalunkra áll.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!