Ricciardo: Egyértelmű, hogy nem a tavalyi Red Bull-lal állunk rajthoz - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Egyértelmű, hogy nem a tavalyi Red Bull-lal állunk rajthoz

HIRDETÉS
A Visa Cash App RB versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, nem igaz az, hogy a faenzai istálló idei autója a Red Bull tavaly, domináns RB19-esének a klónja.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - FEBRUARY 23: Daniel Ricciardo, VCARB 01 during the Pre-Season Test at Bahrain International Circuit on Friday February 23, 2024 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A Red Bull két csapata az idei évre még szorosabbra fűzte együttműködését, ennek részeként pedig az RB számos alkatrészt megkap nagytestvérétől, a Red Bull Racingtől — természetesen a szabályok keretein belül. Sokan arra számítottak, ennek köszönhetően a faenzai istálló lényegében a nagytestvér tavalyi autójának „klónjával” áll majd rajthoz idén, az autókat megnézve viszont egyáltalán nem ez a helyzet.

A csapat rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, az új, VCARB 01-es kódjelű versenygép meglehetősen jónak tűnt a teszteken.

„Sok kört megtettem vele, és igazán jónak éreztem” — mondta az ausztrál versenyző. „Azt gondolom, a teljesítmény terén, ahogy az várható volt, próbálunk harcolni ebben a bizonyos középmezőnybeli csoportban.”

„Határozottan van még tennivaló, hogy utolérjük az elöl lévő srácokat, de ez nem meglepetés. De úgy vélem, elég egyszerű teszt volt. Szóval nem hinném, hogy aggályokkal távozunk, vagy úgy, hogy a fejünket vakarjuk. Szerintem jól tudjuk, hol állunk.”

Ricciardo arról is beszélt, egyértelműen nem arról van szó, hogy a Red Bull tavalyi autójával állnak rajthoz a 2024-es szezonban.

„Szerintem egyesek határozottan izgatottan lettek — a külső szemlélők, vagy mondjuk úgy, hogy a rajongók. Szerintem azt gondolták, hogy egy más változata lesz majd az autónk egy másik korábbi versenygépnek, de nem ez a helyzet. Volt némi izgalom ezzel kapcsolatban, de nem így van. Úgy gondolom, próbáljuk a legtöbbet kihozni abból, amink van. Határozottan fejlesztettünk a tavalyi autón. Nehéz a dolog, mert vittünk fejlesztéseket Abu Dhabiba, szóval ahhoz az autóhoz kell hasonlítanunk, amelyen friss újítások voltak. Ha az Abu Dhabi előtti autóhoz viszonyítunk, akkor úgy tűnik, mi tettük meg a legnagyobb előrelépést.”

„Véleményem szerint, ha a Q3-as pozíciókért és top 10-ekért szeretnénk harcolni, akkor még kétségkívül javulnunk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo: Egyértelmű, hogy nem a tavalyi Red Bull-lal állunk rajthoz
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!