Ricciardo rajtbüntetést kap Miamiban - F1VILÁG.HU

Ricciardo rajtbüntetést kap Miamiban

HIRDETÉS
Rajtbüntetést kap a két hét múlva esedékes Miami Nagydíjon a Visa Cash App RB versenyzője, Daniel Ricciardo — erősítette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).
SUZUKA, JAPAN - APRIL 05: Daniel Ricciardo of Australia and Visa Cash App RB prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on April 05, 2024 in Suzuka, Japan. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202404050623 // Usage for editorial use only //

Az ausztrál pilóta frusztráló versenyen van túl, hiszen a pontszerzés reményétől esett el azzal, hogy az Aston Martin versenyzője, Lance Stroll megtorpedózta őt a biztonsági autó pályán tartózkodása idején. Ricciardo autója olyannyira megsérült a balesetben, hogy végül nem is tudott célba érni Sanghajban.

A versenybírók ráadásul a futam után beidézték őt, miután felmerült a gyanú, hogy szabálytalanul és veszélyesen vezetett. A stewardok meghallgatták a rutinos versenyzőt, valamint szemrevételezték a rendelkezésre álló videófelvételeket, és megállapították, hogy Ricciardo a biztonsági autó pályán tartózkodása alatt megelőzte a pályán a Haas versenyzőjét, Nico Hülkenberget.

Ricciardo a meghallgatáson elismerte a manővert, ami elmondása szerint szándékos volt, mert úgy gondolta, Hülkenberg is szabálytalanul, a biztonsági autó mögött előzte meg őt.

A versenybírók szerint Ricciardónak semmi jogos alapja nem volt arra, hogy megelőzze a német pilótát, ezért 10 másodperces időbüntetést róttak ki rá — miután azonban nem ért célba, az időbüntetést egy 3 rajthelyes büntetésre konvertáltak át, ami a következő versenyhétvégén, Miamiban kell letöltenie.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!