Ricciardo: Veterán vagyok, mégis újoncként kezelnek - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Veterán vagyok, mégis újoncként kezelnek

HIRDETÉS
Daniel Ricciardo, a McLaren F1-es versenyzője „újoncnak” érzi magát új csapatánál – az ausztrál pilóta elmondta, ez kicsit zavarja, de a csapatvezetőség megnyugtatta őt.
Daniel Ricciardo, McLaren, adjusts his balaclava

Ricciardo a 2021-es szezon első két versenyén egy 7. és egy 6. helyet szerzett, míg csapattársa, Lando Norris egy 4. és egy dobogós 3. pozíciót ért el a McLarennel – ezzel a bajnokság 3. helyén áll jelenleg. 

Ricciardo idén csatlakozott új csapatához, ahol még szoknia kell az új környezetét és az autót is, ám a 31 éves pilóta ezzel teljességgel tisztában van, és úgy érzi, már most is sikerült ezen a területen javulnia. 

„Úgy éreztem az első körtől kezdve, hogy egy kicsit minden ismerősebb már” – nyilatkozta Ricciardo a Portugál Nagydíj első két szabadedzését követően. „Kezdem úgy érezni, mintha az én autóm lenne. Kezdek magabiztos lenni és megérteni a versenygépet. A mai nap határozottan előrelépést jelentett.”

„Az autó egy kicsit más technikát igényel, és ez a kanyarodástól a fékkezelésen át a gázadásig így van. Ez egy kicsit egyedi, szóval dolgoztam ezen a szimulátorban, és megpróbáltam ezt ma megmutatni.”

„És bejött, több lett az önbizalmam, az autó is másképp csúszik és mozog. Az általános tulajdonságai olyanok, amilyenek, és biztos vagyok benne, hogy néhány kanyarban vezethetek az én stílusomnak megfelelően, de úgy tűnik, [az autó] legtöbbször más stílust igényel.

Az ausztrál hozzátette, mindenképp változtatni fognak az autón, de amíg erre nem kerül sor, addig kénytelen lesz ő alkalmazkodni a McLarenhez. 

„Megpróbálom tudatni a srácokkal, hogy hol vannak a gyengeségek és hogy szeretném vezetni az autót, szóval ezzel kapcsolatban megpróbálunk fejleszteni. De addig megtanulom, hogy hogy vezessek így” – mondta Ricciardo, aki bevallotta, kicsit zavarja, hogy nem megy minden azonnal flottul számára. 

„Ezt nehéz elfogadni, mert már veterán vagyok a sportban, és úgy vagyok vele, hogy „miért kellene nekem idő?” És mindenki újoncként kezel, de valamilyen szinten igaz, mert újonc vagyok ebben az autóban és ebben a környezetben.”

„Nyilván Imola után mérges voltam, hogy nem voltam jobb és nem tudtam jobb eredményt elérni, de Andreas [Seidl – csapatfőnök] és Zak [Brown – vezérigazgató] azt mondták, nyugi, majd eljön az idő. Megpróbálok nem túlságosan lenyugodni, de tisztában vagyok vele, hogy eljön az idő.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!