Rosberg: Ha Whiting itt lenne, nem lett volna csatornafedél-incidens

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,18.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Nico Rosberg (GER/ Mercedes GP). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.
Nico Rosberg, a 2016-os év világbajnoka úgy gondolja, a bakui csatornafedél-incidens azért történt, mert nem tudják pótolni Charlie Whiting volt versenyigazgatót.

Whiting az Ausztrál Nagydíjon, tragikus hirtelenséggel hunyt el, pótlása pedig óriási kihívás elé állította az FIA-t. Rosberg szerint nem sikerült megoldani a feladatot, hiszen a volt versenyigazgató tapasztalata nagyon hiányzik a Forma-1-nek. 

George Russell a pénteki első szabadedzésen hajtott rá egy csatornafedélre, ami felrepült, és teljesen szétroncsolta autóját. Rosberg úgy tudja, annyira átszakította az autó alját, hogy Russell overálját is súrolta. 

„Biztos vagyok benne, hogy egy része a problémáknak azért van, mert elveszítettük Charlie Whitingot, aki hosszú éveken át volt a Forma-1 versenyigazgatója és biztonsági delegáltja. Ezzel több mint 30 éves tapasztalatot is elveszítettünk” – véli Rosberg. 

„A baleset hihetetlenül veszélyes volt. Egy modern versenyautó olyan leszorítóerőt produkál, hogy egy laza csatornafedelet fel tud szívni. Úgy hallottam, hogy a csatornafedél a túlélőcellába is betört, és hozzáért George Russell overáljához is.

„Képzeljétek csak ezt el… Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem lett semmi baja. Rosszul is végződhetett volna. Örülök, hogy nem esett baja.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!