Rosberget megdöbbentette Hamilton felzárkózása - F1VILÁG.HU

Rosberget megdöbbentette Hamilton felzárkózása

HIRDETÉS

A vasárnapi Belga Nagydíjon győztes Nico Rosberg elismerte, megdöbbent azon, hogy csapattársa, a mezőny végéről rajtoló Lewis Hamilton harmadikként tudott célba érni.


A vasárnapi Belga Nagydíjon győztes Nico Rosberg elismerte, megdöbbent azon, hogy csapattársa, a mezőny végéről rajtoló Lewis Hamilton harmadikként tudott célba érni.

Hamilton a sorozatos motorcserék után került a mezőny végére, és amikor Kevin Magnussen balesete miatt félbeszakították a vasárnapi futamot, már az ötödik helyen haladt.

A címvédő végül Rosberg és a másodikként befutó Daniel Ricciardo mögött harmadikként ért célba, ezzel megőrizte a vezetést az összetettben – igaz, előnye 9 pontra csökkent Rosberggel szemben.

Rosberg elárulta, nem számított arra, hogy csapattársa ilyen jó eredményt ér majd el Spában.

Arra a kérdésre, hogy a piros zászlós periódus során látta-e, hogy Hamilton már az ötödik helyen van, a német így felelt: „Azt nem láttam. Csupán a végén.”

„A leintés után megnéztem az eredményeket. Azt tudtam, hogy Daniel mögöttem van, és aztán láttam, hogy ’HAM’, P3. Azt kérdeztem magamtól: ’Hogy mi? Komolyan?’. Csak a verseny végén tudtam meg, hol van.”

Rosberg elárulta, bár Hamilton szereplése meglepte, nem várta azt a belga hétvégétől, hogy átveszi a vezetést a bajnoki tabellán.

„Nem erre fókuszáltam. Azért jöttem ide, hogy nyerjek. Az ellenfelek szokatlanul közel kerültek ezen a hétvégén – nemcsak a versenyen, hanem már azt megelőzően is. Ezért nagyon örülök, tökéletes hétvégém volt.”

„Jól választottunk gumikat is, valójában mi voltunk az egyetlenek, akik ráéreztek erre. A közepes keverék volt a megfelelő választás a futamra, nagyon bevált.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy tart-e attól, hogy csapattársa előnyben lesz az év második felében az új motoroknak köszönhetően, Rosberg így felelt: „Nem igazán gondolom így.”

„Tisztában vagyok a dologgal, de hétvégén nagy hátrányban volt. A saját dolgaimra összpontosítok, és kétlem, hogy olyan nagy különbséget okoz majd mindez a továbbiakban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!