Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Rossi: Az F1-ben és az IndyCarban is folytathatom

A Manor jelenlegi tartalékosa, az Indianapolis 500-győztes Alexader Rossi azt mondja, nemcsak az IndyCarban, de a Forma-1-ben is vannak opciói a 2017-es évadra vonatkozóan.


A Manor jelenlegi tartalékosa, az Indianapolis 500-győztes Alexader Rossi azt mondja, nemcsak az IndyCarban, de a Forma-1-ben is vannak opciói a 2017-es évadra vonatkozóan.

Az amerikai versenyző az évad elején 1 évre szóló megállapodást kötött az Andretti-Herta Autosporttal, újoncként pedig májusban megnyerte a legendás Indy500-at.

Rossi emellett idén a Manor F1-es csapatának tartalékversenyzője is, és saját bevallása szerint egyáltalán nem mondott még le a Forma-1-ről.

Az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva az ifjú versenyző elárulta, nem tudja még, merre tovább 2017-ben, ám több lehetőség közül választhat.

„Vannak opcióim úgy az IndyCarban, mint a Forma-1-ben 2017-re” – mondta Rossi.

„Voltak egyeztetések a Manorral is egy versenyzői ülés kapcsán, és más F1-es csapat is megkeresett, ami elég érdekes. Vannak az IndyCarban is opciók, amiket megvizsgálhatok, de elmondhatom, hogy az Andrettinek és nekem remek a munkakapcsolatunk, szóval szívesen meghosszabbítanánk az együttműködésünket még néhány évre. Lojális vagyok Michael Andrettihez, csapatához és a Hondához.”

„Versenyzőként nagyon jó lehetőségek kínálkoznak, a versenyzés pedig fantasztikus.”

Bár Rossi a minap egy interjúban még azt mondta, nem került szóba, hogy az F1-es szezon második felében rajthoz áll a Manorral, az Autosportnak elárulta, a Hungaroringen kapott ajánlatot arra, hogy átvegye Rio Haryanto helyét az istállónál. Mivel azonban az IndyCar szezonja szeptember közepéig tart, visszautasította ezt.

„A menedzsmentem és én folyamatos kapcsolatban vagyunk a Manorral, és tudtuk, hogy lehet esély arra, hogy versenyezzünk a 2016-os szezon második felében. Alaposan átgondoltuk, de nemet mondtunk rá az IndyCarban kötött szerződésem miatt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS