Friss hírek

Rossinak nincsenek tervei az F1-es visszatérésre

Noha továbbra is a Manor Forma-1-es csapatának tartalékversenyzője, az idei Indianapolis 500 nyertesének, Alexander Rossinak egyelőre nincsenek arra vonatkozó tervei, hogy visszatér a száguldó cirkuszba.


Noha továbbra is a Manor Forma-1-es csapatának tartalékversenyzője, az idei Indianapolis 500 nyertesének, Alexander Rossinak egyelőre nincsenek arra vonatkozó tervei, hogy visszatér a száguldó cirkuszba.

Rossi jelenleg az amerikai IndyCar-sorozatban versenyez, ahol idén májusban történelmet írt, hiszen újoncként sikerült megnyernie a 100. indianapolisi 500 mérföldes viadalt.

Hirdetés
 

Az amerikai versenyző szerződése mindazonáltal csupán 1 évre szól az Andretti-Herta Autosportnál, Rossi nem titkolt célja pedig az, hogy egy napon állandó tagja legyen az F1-es mezőnynek.

„A tartalékversenyzői szerepköröm lényege a Manornál az, hogyha versenyző híján vannak, akkor én ott vagyok és készen állok beugrani. Hogy ez megtörténik-e, vagy sem, arról fogalmam sincs” – mondta Rossi a Motorsport.com című internetes lapnak.

„A sonomai idényzáróig az IndyCarra összpontosítok, illetve a potenciális jövőmre az IndyCarban. Ugyanakkor pedig szerződésben állok a Manorral, ha tehát bizonyos helyzetben szükségük lenne rám, akkor meg kell vizsgálnunk azt is. De nincsenek konkrét egyeztetések arról, hogy náluk versenyzem az év további részében.”

Arra a kérdésre, hogy van-e bármi esély arra, hogy rajthoz áll az októberi Amerikai Nagydíjon, Rossi így felelt: „Hazudnék, ha azt mondanám, nem érdekelne egy ilyen lehetőség, de az év azon szakaszában már talán lesz valami a kezemben a jövőmre vonatkozóan, ami egyébként is kihúzza azt a listáról.”

„Szóval sok minden kellene ahhoz, hogy ez összejöjjön, és mondom, nincsenek ilyen jellegű egyeztetések. Szóval tudván, mennyi időbe telnek bizonyos dolgok ebben a sportban, nem igazán tudom elképzelni, hogy ez megtörténik.”

„De fogalmazzunk úgy: nem fogok senkit leváltani a Manornál. Nem tudom, [Rio] Haryanto helyzete milyen, én is ugyanazokat a pletykákat olvastam, mint önök, de nem tudom, mi a valós forgatókönyv.”

„Ha például Rio támogatása összejön, akkor nem fogok vezetni. Ha valaki megsérül, vagy beteg lesz, vagy valamiért valakinek nem lesz kereskedelmi partnere, akkor beugorhatok. De nem arról van szó, hogy Sonoma után megyek a Manorhoz és beülök az autóba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!