Russell elárulta, mi okozta időmérős balesetét - F1VILÁG.HU

Russell elárulta, mi okozta időmérős balesetét

HIRDETÉS
George Russell, a Mercedes versenyzője elárulta, mi vezetett ahhoz a balesethez, amit a Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérőjének hajrájában okozott.

A brit versenyző a 6. helyről rajtolhat majd a mai, austini versenyen, miután a kvalifikáció utolsó másodperceiben a gumifalnak csapta versenyautóját. A gyenge időmérős forma azt követően érkezett, hogy Russell a sprintfutamon a 2. helyről rajtolva csak az 5. helyen tudott célba érni. 

„Pénteken harcban voltunk az első helyért a sprintidőmérőn, de ma nagyon szenvedtünk. Zavarba ejtő, hogy a szerencsénk egyik napról a másikra ilyen drasztikusan megváltozott” — mondta a brit versenyző. „Egyértelmű, hogy amikor megtaláljuk az autó ideális beállításait, képesek vagyunk a pole pozíciókért és a futamgyőzelmekért harcolni. Amikor nem, akkor a frontvonal végén találjuk magunkat.”

„A sprintfutamon vesztettem egy pozíciót a rajtnál, és keményen nyomtam az elején, hogy visszaszerezzem. Sajnos ezután elkezdtünk szenvedni a gumikkal, és visszacsúsztam. Nehéz volt megérteni, mivel pénteken, különösen a hosszú etapokon, erős volt a tempónk.”

Russell elárulta, az időmérős balesetet feltehetően az okozta, hogy túl keményen nyomta annak érdekében, hogy visszanyerje azt az időt, amit gyorskörének korábbi szakaszában elveszített egy hiba miatt.

„Az időmérőn is folytatódtak a nehézségek, bár az utolsó köröm erősnek tűnt, mielőtt blokkoltam a kerekeket a 12-es kanyarban. Talán túlságosan erőltettem a 19-es kanyarban, hogy behozzam az elvesztett időt, és elvesztettem az autó hátulját. Csalódott vagyok az autóban okozott kár miatt, és a munkát illetően, amit most éjszaka kell elvégezni a javításához.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell elárulta, mi okozta időmérős balesetét
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!