Russell nem bánja, hogy a csapatérdek miatt kikapott Hamiltontól - F1VILÁG.HU

Russell nem bánja, hogy a csapatérdek miatt kikapott Hamiltontól

HIRDETÉS
George Russell nem neheztel a Mercedesre, miután az Emilia-Romagna Nagydíjon egy extra kerékcserével elveszítette pozícióját a csapattársával szemben.

Lewis Hamilton és George Russell közvetlenül egymás mögött, a hatodik-hetedik helyen fejezte be az imolai Forma-1-es fordulót, több mint fél perccel követve a futamgyőztes Max Verstappent. Russell közel 50 kört töltött csapattársa előtt, ám 14 körrel a vége előtt a csapata egy extra kerékcserére hívta ki őt, amely során keményekről közepes keverékű abroncsokra váltottak. Ez lehetővé tette a Mercedes számára a leggyorsabb körért járó plusz pont megszerzését, Russell viszont így egy egységgel kevesebbet zsebelhetett be Hamiltonnal szemben.

„Egy hatodik vagy hetedik helyezéssel sosem leszünk elégedettek, de ma csapatként szereztünk egy extra pontot. Elveszítettem a pozíciómat Lewisszal szemben, de egy hatodik helyezés miatt nem fogok panaszkodni. Jelenleg valahol a senki földjén vagyunk, a középmezőny előtt és a Ferrari, McLaren párosa mögött” – fogalmazott az eset kapcsán az egyéni világbajnokság hetedik helyét elfoglaló versenyző.

Hogy az egészen más karakterisztikájú Monacóban mit vár a Mercedestől, arra Russell az alábbit reagálta.

„Nem hiszem, hogy a sorrend jelentősen változna. Amit a McLaren csinál, az lenyűgöző. Egy éve ők voltak a leglassabbak, most pedig az egyik leggyorsabbak. Ez azt mutatja, mi lehetséges, amikor valaki rátalál a megoldásra. Mi viszont, úgy gondolom, hogy azon a hétvégén is hasonló helyzetben leszünk” – tekintett előre Russell.

Bár a Mercedes Imolában csak a negyedik erőt képviselte, Toto Wolff csapatvezető szerint érezhető az istállón a fejlődés.

„Az eredményeken nem látszik, de a megfelelő irányba tartunk. Több mint 30 másodperc a hátrányunk a leggyorsabbakhoz képest, ami jelentős. A hatodik-hetedik helyezésre nem lehetünk büszkék” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!