Russell rendkívül dühös a Q1-es kiesése miatt - F1VILÁG.HU

Russell rendkívül dühös a Q1-es kiesése miatt

HIRDETÉS
George Russell szerint óriási hiba volt a Mercedes részéről, hogy egy stratégiai hiba miatt csak a 17. rajthelyet sikerült megszereznie a Magyar Nagydíjon.

Stratégiai döntések miatt kis híján mindkét autóját elveszítette a Q3 előtt a Mercedes Forma-1-es istállója a Magyar Nagydíj változó körülmények között zajló időmérő edzésén. Lewis Hamilton csak hajszál híján, utolsó továbbjutóként került be a Q3-ba, George Russell azonban addig sem jutott: a váltakozó esőintenzitású Q1-ben ő és a csapata is eltaktikázta magát, így a pilóta abban a körben kiesett.

Russell arra számított, hogy az etap előre haladtával több lehetősége is lesz igazán jó kört futni a Q1-ben , a Mercedes azonban nem töltött elég üzemanyagot az autójába, így az utolsó perceket, amikor igazán jók voltak a körülmények, Russell a garázsban várakozva töltötte.

„Az eleje rajtam múlt. Nem számítottam rá, hogy megint esni fog, ezért azt gondoltam, a pálya egyre javul majd. Az első körömet lazára vettem, de hirtelen megint elkezdett esni, és [azt hittem] az volt a legfontosabb köröm. De mindez nem számított, a vége lett a leggyorsabb, nekem pedig nem volt elég üzemanyagom még egy körre. Nem értem, hogyan történhetett. Kész katasztrófa.”

Russell szerint a Mercedes túlgondolta a stratégiáját ahelyett, hogy folyton az aktuális körülményekre reagált volna. Ezzel komoly eredménytől fosztották meg magukat.

„A labdáról sosem vehetjük le a szemünket. Szerintem most le kell ülnünk, és alaposan át kell beszélnünk a történteket. Ez az autó az első három pozícióért harcolhatott volna, nem lenne szabad a Q1-ben kiesnünk. Lewis is épp, hogy bejutott a Q3-ba. Nagyon dühös vagyok, ilyen lehetőségeket nem szalaszthatunk el. Nehéz versenyünk lesz. Képesek leszünk felzárkózni, a top 6-ot célba vehetjük, de a 17. rajthelyről nehéz lesz.”

A másik Mercedesszel Hamilton az ötödik rajthelyet szerezte meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!