Sainz a beállításokkal kísérletezett, ezért lassult be a nyitónap végére - F1VILÁG.HU

Sainz a beállításokkal kísérletezett, ezért lassult be a nyitónap végére

HIRDETÉS
A beállításokkal kísérletezett, ezért nem villogott a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj második szabadedzésén a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz.

Miközben csapattársa, Charles Leclerc mindkét gyakorláson a leggyorsabb volt Imolában, Sainz végül csak a 6. legjobb idővel zárta a napot. A gyakorlást követően aztán az F1 TV-nek nyilatkozva a rutinos spanyol elárulta, sokat változtattak a beállításokon a nap folyamán, és talán nem is indultak el jó irányba velük, ezért szombatra visszatérnek a nyitóedzésen használtakhoz.

„Jól érzem magam, az első edzés jól sikerült, nagyon otthon éreztem magam az autóban, és aztán a második tréninget egyfajta tesztnek használtuk fel, kipróbáltunk néhány dolgot” — magyarázta a spanyol. „Jó ideje nem volt már lehetőségünk tesztelni, hiszen sorozatban két sprinthétvégénk is volt, úgyhogy ki akartunk próbálni néhány elemet, kísérleteztünk egy kicsit a beállításokkal.”

„Egy kicsit talán elmentünk a rossz irányba, de visszatérünk majd az első edzésen használt beállításokhoz, és talán szombaton újra erősebb lehetek.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire voltak hasznosak ezek az összehasonlítások, és miképp működtek a Ferrari új fejlesztései, Sainz így felelt: „Jó ideje nem tudtunk már összehasonlítások végezni. Ami a fejlesztéseket illeti, mivel ennyi eltérő pályán járunk, nem igazán érzi az ember. Az ember persze reméli, hogy gyorsabb lesz tőlük. Azt gondolom, a megfelelő pillanat a kiértékelésre az lesz, amikor a hétvége végére mindenki kiteríti a lapjait.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!