Sainz: A gyenge rajton úszott el egy jobb eredmény - F1VILÁG.HU

Sainz: A gyenge rajton úszott el egy jobb eredmény

HIRDETÉS
A gyenge rajt miatt úszott el a jó eredmény Carlos Sainz számára a Hungaroringen: ezt nyilatkozta a spanyol versenyző a Magyar Nagydíj leintését követően, miután csak a 6. helyen ért célba.

Pedig Sainz joggal bízott egy jobb eredményben, hiszen az időmérőn a 4. rajtkockát szerezte meg, így a második sorból várhatta a piros lámpák kialvását. A rajtnál azonban több pozíciót veszített, ez pedig gyakorlatilag megpecsételte a sorsát a futam további részére.

A Ferrari pilótája érthető módon csalódott, még ha úgy is gondolja, nem dől össze a világ, ha az évben egyszer nem jön össze számára egy jó rajt.

„Sajnos összejött az idei első gyenge rajtom. Ez pedig nagyon sokba került” — mondta a spanyol versenyző a futam után. „Ki kell elemeznünk, hogy az én hibáztam-e a procedúra során, vagy egyszerűen elrontottuk a kuplung beállításait, ami miatt túlságosan kipörögtek a kerekek.”

„Elvégezzük majd az elemzésünket — szezononként egy rossz rajt belefér, csak sajnálatos, hogy épp itt, a Hungaroringen történt. Utána meglehetősen be voltam betonozva a pozíciómba, ezért van az, hogyha el tudtam volna fordulni a 4. helyen, akkor a 4. hely meg is lehetett volna — de akár a 3. is Max [Verstappen] problémás versenyét látva. Kár érte, mert egész hétvégén jól éreztem magam az autóban. Az igaz, hogy sok üzemanyaggal kicsit nehézkes volt az egyensúly, de a tempó az utolsó etapban egy kicsit jobb volt, vissza tudtam kapaszkodni mindenkire, csak már egy kicsit késő volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!