Sainz a pole-ban, Verstappen rajtol mellőle Mexikóban! - F1VILÁG.HU

Sainz a pole-ban, Verstappen rajtol mellőle Mexikóban!

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérőjén. A spanyol versenyző mellől a világbajnoki éllovas Max Verstappen rajtolhat, míg a második rajtsoron Lando Norris és Charles Leclerc osztoznak.

A Forma-1 mezőnyét kedvező időjárási körülmények fogadták az időmérőn is Mexikóban: a 22˚C-os levegőhőmérséklet mellé 43˚C-os aszfalt társult a kvalifikáció elején, a szabadedzésen látottak alapján pedig a McLaren várhatta a legjobb formában a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről döntő időmérőt.

Q1

A kvalifikáció első szakaszában szinte mindenki azonnal pályára gurult, a köridők pedig rohamosan javultak, így lehetetlen volt megjósolni, kik lesznek azok, akik búcsúzni kényszerülnek a Q1 végén. A legjobb köridőt a nyitószakaszban Lando Norris futotta meg: a McLaren versenyzője közel 3 tizeddel volt gyorsabb Carlos Sainznál és Max Verstappennél. A negatív meglepetést viszont Oscar Piastri és Sergio Perez szolgáltatta, egyikük sem jutott ugyanis tovább a második szakaszba: előbbi a 17., míg a hazai közönsége előtt versenyző Perez csak a 18. helyről kezdheti meg a vasárnapi versenyt.

Q2

Az időmérő második szakasza Charles Leclerc számára nem indult jól, a 2-es kanyarban ugyanis túl szélesen fordult, így mért körét törölte a versenyirányítás. A Ferrari versenyzője aztán pár perccel később javítani tudott, ám még így sem tudta megelőzni az addigra az élre kerülő Lando Norrist. A McLaren versenyzője mögött 2 tizedes hátránnyal Verstappen végzett másodikként, tőle pedig mindössze 1 ezreddel maradt el a Ferrari spanyolja, Carlos Sainz.

A Q2 hajrájában Yuki Tsunoda hibázott, a stadion bejáratánál a falnak csapta autóját, emiatt pedig piros zászlókkal ért véget a második szakasz. Norris, Verstappen és a Ferrarik mellett a Mercedesek is bejutottak a Q3-ba, akárcsak Alex Albon, a két Haas-pilóta, valamint Pierre Gasly.

Q3

Az időmérő mindent eldöntő, utolsó szakaszában Max Verstappen parádésan kezdett: a holland 1 perc 16,368 másodperces időt futott, Lando Norris pedig nem tudta tartani vele a lépést, bő fél másodperccel elmaradt a hollandtól. Hamarosan aztán érkeztek a Ferrarik is: Carlos közel 4 tizedes előnnyel átvették a vezetést, miközben Max Verstappen körét a pálya kiszélesítése miatt elvette a versenyirányítás.

Második nekifutásra Sainz javítani tudott, így magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a rajtelsőséget Mexikóvárosban. A spanyol pilóta mellől Max Verstappen rajtolhat majd, míg a 3. rajtkockát 3 tizedes lemaradással Lando Norris szerezte meg Charles Leclerc előtt. A Mercedesek az 5. és 6. helyeken zártak.

Hirdetés

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen a kiválónak mondható 7. helyről indul majd, míg Pierre Gasly a 8. rajtkockát csípte el Alex Albon és Nico Hülkenberg előtt.

A Forma-1-es Mexikói Nagydíj vasárnap, magyar idő szerint 21 órakor kezdődik, az F1VILÁG.HU-n természetesen a versenynap eseményeiről is beszámolunk majd.

Az időmérő végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz a pole-ban, Verstappen rajtol mellőle Mexikóban!
McLaren-uralom az utolsó edzésen, Verstappen fél másodperces hátrányban az időmérő előtt
Összehívta a versenyzőket az FIA, változnak a versenyzésre vonatkozó irányelvek!
Fogadj a mexikói időmérő legjobbjára, és zsebeld be az üdvözlőbónuszt! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!