Sainz: Egyértelműen hátrányban vagyunk a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Sainz: Egyértelműen hátrányban vagyunk a Hungaroringen

HIRDETÉS
Óriási kihívást jelent a hőség a Forma-1-es mezőny számára Carlos Sainz szerint — a Ferrari spanyolja a 3. legjobb időt autózta pénteken, ennek ellenére visszafogott optimizmussal várja a folytatást.

A száguldó cirkusz mezőnyét nagy hőség fogadta pénteken, Mogyoródon, a legjobb köridőt pedig végül Lando Norris futotta meg a nyitónapon. A Ferrari rutinos pilótája, Carlos Sainz a 3. helyen végzett, a második szabadedzést követően ugyanakkor rámutatott, a versenytempó terén egyértelműen lemaradásban vannak a Red Bull-lal és a McLarennel szemben.

„Kétségkívül jobb napunk volt, mint a legutóbbi néhány versenyhétvégén, de még meg kell értenünk, mit is nyújtanak ezek a fejlesztések. Egy kicsit jobb a helyzet, de lehet, hogy ehhez a pályakarakterisztika is hozzájárul, ez a pálya egy kicsit talán jobban fekszik az autónknak” — mondta a spanyol. „De látszólag egy kicsit versenyképesebbek vagyunk. Ha viszont kicsit részletesebben megnézzük a dolgokat, a hosszú etapok alapján látszik, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, és a Red Bull, illetve a McLaren egyértelműen egy lépéssel előttünk jár. De egy körön egy kicsit jobban labdába tudunk rúgni.”

Arra a felvetésre, hogy ez biztató-e a hétvégére nézve, elsősorban azért, mert a Hungaroringen alapvetően nem könnyű előzni, Sainz kifejtette: „Igen, ugyanakkor viszont tudjuk, hogy a Q3-ra a többiek jobban fel szokták tekerni az autóikat, szóval én inkább fogalmaznék kicsit óvatosan, és nem is vonnék le sok következtetést a nyitónapból.”

„Nehéz nap volt mindenki számára a hőség és az autók kezelése miatt, szóval szerintem sokan fognak változtatni a beállításokon szombatra, úgyhogy mindenki előre fog lépni.”

Sainz beszélt arról is, nehéz verseny vár a mezőnyre a gumik kezelése szempontjából.

„Igen, nehéz a helyzet, még akkor is, ha a második edzésen bekúsztak felhők a pálya fölé. Bár látszólag csökkent a pályahőmérséklet, nem volt hidegebb — legalábbis az autóban ülve! És a gumik is nagyon koptak, úgyhogy kíváncsi vagyok arra, mi fog történni a versenyen, mert meleg van, a gumik degradálódnak, és ez mindenki számára nehézséget okoz majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!