Sainz: Inkább megyek egy középcsapathoz, de nem hagyok ki egy évet! - F1VILÁG.HU

Sainz: Inkább megyek egy középcsapathoz, de nem hagyok ki egy évet!

HIRDETÉS
Carlos Sainz állítja, nem szerepel a lehetőségek között az, hogy 2025-ben nem lesz ott a Forma-1-es mezőnyben — a spanyol állítja, inkább folytatja a versenyzést egy középcsapatnál, minthogy a kispadra kerüljön.

Február eleje óta köztudott, Sainznak az idei szezont követően távoznia kell a Ferraritól, az olasz csapat ugyanis leszerződtette a helyére Lewis Hamiltont. A spanyol versenyző több istállóval is egyeztetéseket folytat, jó eséllyel pályázik a Sauber/Audi, a Williams és az Alpine ülésére is, miközben akár a Mercedesnél, de nem kizárt, hogy a Red Bullnál is lehet lehetősége 2025-re.

Sainz ugyanakkor világossá tette, ha nem lesz esélye győztes csapathoz szerződni, akkor sem lesz opció számára az egyéves kihagyás.

„Egyáltalán nem — a kihagyás még csak eszembe sem jutott” — szögezte le a spanyol versenyző. „Boldog vagyok a Forma-1-ben, imádom a Forma-1-et, és inkább mennék egy középcsapathoz, és segíteném őket, felhasználva a tudásomat, minthogy kivegyek egy év szabadságot, vagy harmadik számú versenyző legyek valahol.”

„Versenyképes vagyok és tudom, hogy ezt a szintet át tudnám vinni egy középcsapathoz. A legjobb opció számomra egy bajnoki győztes autó lenne, ez az első számú prioritásom a jövőmmel kapcsolatos egyeztetések során. Ennek a valószínűsége persze — mint azt mindannyian tudjuk — kicsi, de mindig ez volt a célom, és ha ez nem jön össze, akkor azt fogom választani, ami a legjobb opció a jövőm szempontjából.”

Sainz számára vegyesen alakult a 2024-es F1-es bajnokság: Szaúd-Arábiában nem tudott versenyezni vakbélműtétje miatt, majd visszatérését követően győzött Ausztráliában. Miután azonban a Ferrari teljesítménye visszaesett az elmúlt időszakban, nem tudott a győzelmekért harcolni.

„Ami engem illet, az idei szezon hullámzóan alakult — volt néhány kiváló hullámhegy az év elején a versenyképes autóval, ami lehetővé tette számomra, hogy dobogókért harcoljak. Őszintén élvezem ezt, és bárcsak mihamarabb újra ilyen helyzetben lehetnénk. Ez nem volt könnyű a kihagyott verseny miatt, de főleg azért, mert a háttérben zajlanak az egyeztetések a jövőmmel kapcsolatban.”

„Számos alkalommal elmondtam, hogy nem ideális egy sportoló számára a legmagasabb szinten teljesíteni úgy, hogy nem tudja, mit fog csinálni jövőre. Hiszem, hogy van még bennem potenciál, de a körülményeket figyelembe véve szerintem jó szinten teljesítek. Jól érzem magam, igyekszem értékelni a helyzetet, amiben vagyok, egyszerűen csak próbálok maximalizálni minden egyes hétvégét, és úgy megyek neki minden versenynek, mintha az lenne az utolsó, miközben a háttérben igyekszem kezelni mindent a jövőmmel kapcsolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Inkább megyek egy középcsapathoz, de nem hagyok ki egy évet!
Lawson: Távoli cél az, hogy a Red Bull ülésére gondoljak
Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’
A Red Bull elismerte, létezik trükkös eszközük, de a szabályszegést tagadja
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!