Sainz szerint gondban lehetnek az F1-es csapatok Spában - F1VILÁG.HU

Sainz szerint gondban lehetnek az F1-es csapatok Spában

HIRDETÉS
Teljesen újraaszfaltozták a belga Forma-1-es pályát az idei évre, ez pedig komoly kihívások elé állítja a száguldó cirkusz mezőnyét — mondja Carlos Sainz.

A spanyol pilóta a pénteki szabadedzések után elárulta, a spái aszfaltcsík az új aszfaltrétegnek köszönhetően jóval jobban tapad, mint korábban — ez azonban jelentős hatással van a gumik viselkedésére és degradációjára is, amire nagy hangsúlyt kell fektetniük a csapatoknak a folytatásban.

„Nagyon eltérő Spával találkoztunk ahhoz képest, mint amit megszoktunk, hiszen újraaszfaltozták az egész pályát” — mondta a Ferrari versenyzője. „Sokkal nagyobb a tapadás és sokkal több mindent kell tanulni az új felület miatt — és a gumik is jobban szemcsésednek, ami miatt a degradáció még trükkösebb és kevésbé kontrollálható. Ez pedig fejtörést okoz majd a Forma-1 csapatainak és versenyzőinek.”

Sainz az 5. legjobb idővel zárt pénteken, és bár szombatra esőt jósolnak, elmondása szerint semmi garancia nincs arra, hogy valóban vizes pályán kell majd teljesíteniük az időmérőt. Egy dolog viszont biztos: igyekeznek annyira elöl végezni, amennyire csak tudnak — bármilyenek is lesznek a körülmények ma.

„Úgy fest, hogy esős időmérőnk lesz, ugyanakkor viszont azt mondták, hogy pénteken is egész nap esni fog, és nem így lett — szóval nyitottan állok hozzá a szombathoz, az itteni időjárás mindig kiszámíthatatlan, egyszerűen csak alkalmazkodnunk kell, bárhogy is alakul.”

„Szombaton megpróbálunk majd a csomagunk maximalizálására összpontosítani, és igyekszünk annyira elöl végezni az időmérőn, amennyire csak lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz szerint gondban lehetnek az F1-es csapatok Spában
Lawson: Távoli cél az, hogy a Red Bull ülésére gondoljak
Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’
A Red Bull elismerte, létezik trükkös eszközük, de a szabályszegést tagadja
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!