Sainznak végre egy sima időmérője volt

Carlos Sainz, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
Carlos Sainz elégedett volt a mai kvalifikáció után, hiszen bejutott a Q3-ba, és az elmúlt versenyhétvégékhez képest ezúttal semmilyen nehézség vagy büntetés nem hátráltatta.

Sainz a hetedik helyet szerezte meg a német időmérőn, ezzel az eredménnyel pedig elégedett volt, hiszen úgy érzi, sikerült előrelépniük a legfőbb vetélytársaikhoz képest.

Nagyon jó érzés a hetedik helyen végezni, főleg azután, hogy pénteken szenvedtünk. Sikerült előrelépnünk a közvetlen riválisainkhoz képest. Sikerült jó köröket összeraknom és kihasználtuk a helyzetet. Tanultunk a brit hétvégén elkövetett hibáinkból, ami főleg annak tükrében fontos, hogy a Haas és az Alfa Romeo is előrelépett teljesítményben. Annak is örülök, hogy végre egy sima időmérőm volt, az elmúlt kvalifikációk nem sikerültek: Le Castellet-ben Norris gyorsabb volt, Spielbergben büntetés hátráltatott, Silverstone-ban rossz szárnybeállításokat használtunk.

Ami az időjárást illeti, a spanyol versenyző szavaiból az volt kivehető, hogy ő inkább száraz versenyt szeretne, egészen prózai okból:

Bármi legyen is holnap, még korábban nem vezettem esőben a McLarent, így, ha esni fog, jó lenne gyorsan megértenem, hogyan viselkedik a kocsi a vízen”

Csapattársa Lando Norris már nem volt ennyire elégedett, az újonc brit, már a Q1-ben kiesett.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS