Sajtó: Döntött a Mercedes Hamilton utódjáról - F1VILÁG.HU

Sajtó: Döntött a Mercedes Hamilton utódjáról

HIRDETÉS
Német médiajelentések szerint döntött a Mercedes Forma-1-es csapata arról, hogy ki veszi át a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton helyét 2025-ben.

Mint ismert, Hamilton az idei szezont követően távozik a német istállótól, hiszen Charles Leclerc csapattársa lesz a Ferrarinál, miután több évre szóló megállapodást kötött az olasz csapattal. Az elmúlt hónapokban többször lehetett hallani arról, hogy a Mercedes megpróbálja átcsábítani Max Verstappent, Toto Wolff csapatfőnök azonban úgy tűnik, egy ideje már letett erről, és gőzerővel azon dolgozik, hogy felkészítse Hamilton utódját az F1-es debütálásra.

Merthogy német sajtóhírek szerint megszületett a döntés: a Mercedes juniorpilótájának, a jelenleg a Forma-2-ben szereplő Andrea Kimi Antonellinek ad lehetőséget — minderről az RTL és a sport.de számolt be a minap. A német sajtóban arról is írnak, hiába tett visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot a Mercedes Max Verstappennek — és lett volna hajlandó arra is, hogy Helmut Markót is leigazolja —, a holland végül marad a Red Bullnál.

Úgy tudni, Toto Wolff eredetileg azt szerette volna, ha Andrea Kimi Antonelli 2025-ben a Williams színeiben áll rajthoz az F1-ben, végül azonban megkapja élete lehetőségét, és George Russell csapattársa lehet a Mercedesnél.

Antonelli 2019 óta a Mercedes juniorversenyzője, 2024-ben pedig a Forma-4-ből egyenesen a Forma-2-es sorozatba került, ahol jelenleg a 6. helyet foglalja el az összetettben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sajtó: Döntött a Mercedes Hamilton utódjáról
Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen
Russell az élen Mexikóban, balesettel kezdett a Ferrari
Mexikóba már elvitte új padlólemezét a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!