Schumacher: Hamilton a fűre szorított - F1VILÁG.HU

Schumacher: Hamilton a fűre szorított

HIRDETÉS

Míg Lewis Hamilton Michael Schumachert, addig a hétszeres világbajnok a McLaren versenyzőjét vádolja a Japán Nagydíj szombati időmérőjén keletkezett kisebb felfordulásért.


Míg Lewis Hamilton Michael Schumachert, addig a hétszeres világbajnok a McLaren versenyzőjét vádolja a Japán Nagydíj szombati időmérőjén keletkezett kisebb felfordulásért.

Hamilton csak a harmadik helyről kezdheti meg a vasárnapi futamot, és elmondása szerint csalódott, hiszen azért nem tudott újabb mért kört futni a Q3-ban, mert Mark Webber és a mercedeses Schumacher is megelőzte őt az utolsó pillanatokban.

Hamilton szerint Schumacher manővere túl veszélyes volt, a német versenyző szerint azonban a brit pilóta túlságosan lassan haladt, neki pedig fel kellett érnie egy újabb körre, hogy szükség esetén mért idővel zárja az időmérőt.

„Elém került Webber, mert Hamilton lelassított. Nem tudom, mi volt előtte, hogy ennyire le kellett lassítson, de elég szoros pillanat volt ez mindhármunk számára, szóval mindannyiunknak keményen kellett nyomnia, hogy túljusson a helyzeten és megtegyen még egy kört” – magyarázta Schumacher Suzukában.

„Akkor készen álltam egy gyorskörre, mert nem tudtam, hogy [Kamui] Kobayashi, vagy valaki más ki fog-e gurulni a pályára egy gyorskör érdekében. A legjobbat próbáltam nyújtani, Lewis pedig egy kissé kitolt a fűre. Sikerült átverekednem magam rajta, de egy kicsit kellemetlen kezdése volt ez egy időmérős körnek.”

Schumacher végül gyorskör nélkül zárta az időmérőt, miután sem Kobayashi, sem a két Renault nem próbálkozott a Q3-ban.

„Nem igazán volt hatása az incidensnek, szerencsére senki – vagy legalábbis Kobayashi – nem ment ki újabb mért körre, hiszen az azt jelentette volna, hogy nagyjából egy másodpercet bukom. Az utolsó lassítóban mindenki rendkívül lassan ment.”

„Láttam a köridőmet, szóval tudtam, hogy át kell jutnom valahogy, máskülönben nem csinálom meg. Egy másodpercen múlott, hogy leintettek kockás zászlóval. Kár ezért, de szerencsére nem okozott problémát végül.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumacher: Hamilton a fűre szorított
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet
Leclerc: Ezúttal sem tudtam jó időmérőt futni…
Alonso parádézott, erős versenyekre számít Kínában
A Red Bullnál tagadják, hogy már most hosszabbítanának Perezzel
Norris szerint élmény volt esőben csúszkálva pole-pozíciót szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!