Friss hírek

Schumacher: Hihetetlen, leírhatatlan

Mick Schumacher nehezen öntötte szavakba a keddi bahreini tesztnapot követően, hogy mennyire jó érzés volt vezetni a Ferrari F1-es autóját.

Schumacher januárban csatlakozott a Ferrari Versenyzői Akadémiájához, és már Bahreinben lehetőséget kapott, hogy tesztelje az SF90-es versenygépet. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia elmondta, megdöbbentette őt, hogy milyen erő van az autóban. 

A 20 éves pilóta remekül érezte magát a Ferrari csapatánál, és rengeteget tanult a nap folyamán – volt is miről, ugyanis egy F1-es autó jelentősen eltér egy Forma-2-es versenygéptől, amivel Schumacher versenyez. 

Hirdetés
 

„Azt kell mondjam, az egyenesben és a kanyarokból kijövet is nagyon jól ment. Hihetetlen. Leírhatatlan. Nem lehet leírni az érzést, amikor az ember a gázra lép. Ezt ki kell próbálni. Nagyon király!” – mesélt lelkesen a német pilóta a Motorsport-Total.com című lapnak.

A kérdésre, milyen különbségeket tapasztalt az F2-es versenygéphez képest, Schumacher így felelt:

„Azt kell mondjam, a tapadás a teljes kanyarban, a fékezés a kanyaroknál, a sebesség és természetesen a teljesítmény, ahogy kigyorsítunk a kanyarokból. Valamivel könnyebb, mint egy Forma-2-es autó, így könnyebb irányítani is. Nagyon szórakoztató!

„Nagyon sokat tanultam. Ez volt az első alkalom, hogy Forma-1-es autóban ültem. A második, bocsánat. Először a Benettonban ültem. De ma jobban éreztem magam. Egész nap új dolgokat tanultam, amiket alkalmazni is tudtam. Így végül nagyon pozitív volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumacher: Hihetetlen, leírhatatlan
Russell: A Mercedes fejlesztések nélkül javult ekkorát
Perez: Ezzel a hibával nagyon nehéz lesz versenyezni
Verstappen pole-ját egy madár és a gumik sem tudták megakadályozni
Verstappen a rajtrács élén, Perez a végén Melbourne-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!